Belföld

Előzetesben az adyvárosi gyilkosság vádlottja

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Városi Bíróság azt a férfit, akit a szombati adyvárosi gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak – közölte a megyei törvényszék szóvivője.

Máté Kinga tájékoztatása szerint a végzés jogerős, mivel sem a gyanúsított, sem a védője nem fellebbezett. A döntés indokai között említette a bűncselekmény kiemelkedően súlyos voltát és a magas – öt-tizenöt évnyi – büntetési tétel mellett azt, hogy a férfit rejtőzködése során fogták el, újabb szökésének veszélye szabadlábon hagyása esetén fennállna. Feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása „hátrányosan befolyásolná a büntetőeljárás zavartalan lefolytatását”.

A 42 éves áldozatra győri panellakásában az asszony fia talált rá múlt szombaton. A helyszíni szemle idegenkezűségre utaló körülményt talált, s a vasárnapi boncolás megerősítette, hogy a nő bűncselekmény áldozata lett.

Károlyi Zoltán, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője kedden sajtótájékoztatón közölte, előző nap Vácon fogták el a győri gyilkossággal gyanúsított 41 éves férfit. A férfi a kihallgatása során – feladva kezdeti tagadását – beismerte, hogy megfojtotta a nőt, akivel másfél évig együtt élt.

A rendőrség közlése szerint a gyanúsított múlt szombaton a lakásban veszekedett az áldozattal. A férfi fojtogatni kezdte a nőt, majd törölközőt tekert a nyakára. A férfi állítása szerint az asszony még élt, amikor otthagyta. A gyanúsított 100 ezer forintot magához vett, és elvitte az asszony két mobiltelefonját, mert elmondása szerint a híváslistán akarta ellenőrizni, hogy a nő milyen férfiakkal tart kapcsolatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik