Belföld

Vallott a győri gyilkos: féltékenység vagy nyereségvágy?

győri gyilkosság (győri gyilkosság)
győri gyilkosság (győri gyilkosság)

A győri Bán Aladár utcában történt gyilkosság részleteiről beszélt az elkövető.

Szombaton Győrben egy 42 éves, négygyermekes anyát fojtott meg korábbi élettársa egy törülközővel. A férfi, P. Ottó beismerő vallomást tett. Az ügy előzményeit és a nyomozás részleteit Vidákovich Gábor, a megyei rendőr-főkapitányság kiemelt főnyomozója mondta el a Győr24-nek.

Az édesanya három kicsi gyermekével egy Csorna melletti községben töltötte a hetet, az édesanya viszont korábban hazajött Győrbe, mert elintéznivalója akadt. Megbeszélte a gyerekekkel és a nagyival, hogy a kicsik majd másnap utána jönnek. A gyerekek fel is szálltak a buszra, a vidéki állomáson pedig leszálltak, de ott nem várta őket senki. Gyalog hazaindultak, de az anyjuk nem nyitott ajtót. Úgy döntöttek, hogy vissszamennek a buszmegállóba, hátha elkerülték egymást út közben.

Visszafelé menet találkoztak 20 éves fiútestvérük anyósával, aki megállította a gyerekeket, és felhívta a fiútestvért, hogy jöjjön értük. Míg a fiú húgaiért ment, többször telefonált édesanyjának, majd később többször felkereste a lakást is, de senki nem nyitott ajtót. Délután öt órakor arra jutott, hogy akárhogy is, de bejut. Hívott egy lakatost, aki kinyitotta az ajtót. Azonnal meglátták az édesanyát, ahogy a nagyszobában a földön fekszik.

Azonnal kihívták a mentőket, de a mentősök már nem tudtak segíteni, csak a halál beálltát tudták megállapítani. A helyszínelők is rövidesen kiértek az ötödik emeleti panellakásba, a szemle során pedig rögtön bebizonyosodott az idegenkezűség, vagyis hogy a nőt megfojtották. A rendőrök észrevették azt is, hogy nincs meg az áldozat két mobiltelefonja, és tudható volt, hogy az elkövető kívülről kulccsal zárta be az ajtót.

Az adatgyűjtés során felmerült P. Ottó esetleges érintettsége. A 8 általánossal rendelkező, 41 éves férfival az áldozat korábban kapcsolatot tartott fenn, de többször szakítottak. Kiderült, hogy folyamatosan zaklatta az asszonyt, hogy fogadja vissza. A rendőrség célirányos körözést adott ki, és már tegnap olyan információhoz jutottak, hogy a gyanúsított Vácon van. Elfogták egy ismerős házában, majd Győrbe vitték, ahol először tagadott, aztán beismerő vallomást tett.

P. Ottó elmondta, hogy 2010-ben ismerkedett meg az áldozattal. Ő maga egy bútorszállító cégnél dolgozott Budapesten, és többször jött Győrbe, így a nő munkahelyén is megfordult, innen ered a kapcsolatuk.  2010 végén össze is költöztek. Másfél évig éltek együtt, a kapcsolat felénél azonban már jelentkeztek a problémák. Olyannyira, hogy pár hónapja véglegesen szakítottak. Az eladóként dolgozó áldozat, a 42 éves B. Lászlóné kitette az elkövetőt a lakásából. Ezzel egyidőben a gyanúsított a munkahelyét is elvesztette. Barátoknál, ismerősöknél húzta meg magát, de közben néha kibékültek volt élettársával, és ilyenkor újra kulcsot kapott a lakáshoz.

B. Lászlóné decemberben bérelte ki a Bán Aladár utcai lakást, ahol a bűncselekmény történt. A férfival pénteken együtt aludtak, és szombaton a férfi kezdeményezte, hogy beszélgessenek ismét a kapcsolatukról. A beszélgetés veszekedésbe, az pedig tettlegességig fajult.  A férfi fojtogatta a nőt, majd a szobában talált törülközővel végzett is vele, bár a rendőröknek azt mondta, hogy mikor ő elhagyta a lakást, a nő még életben volt. Elvitte a két mobiltelefont és a lakásban található 100 ezer forintnyi készpénzt is, aztán a városban bolyongott. Itt egy alkalmi ismerősével futott össze, akivel Pestre utaztak. Elmondása szerint a mobiltelefonokat csak azért vette el, hogy megnézze, a nőnek volt-e más kapcsolata is rajta kívül. Miután úgy érezte, hogy már nincs szüksége a mobilokra és a lakáskulcsra, azokat a Dunába dobta. Az alkalmi ismerősével pedig felkereste egy másik barátját Vácon, a rendőrök végül itt kapták el.

P. Ottó, ha féltékenységből ölt, húsz évet, ha nyereségvágyból, életfogytiglant kaphat.  Az eltűnt 100 ezer forintból 56 ezret a rendőrök a beismerő vallomást tett P. Ottónál megtaláltak.

A keddi sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a rendőrök korábban már többször jártak a párnál veszekedés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik