Belföld

Mindössze 6 fokos hőmérséklet?

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szerdán 6, 12 fok között alakulhat.

Európa déli részein tombol a nyár. A 45. szélességi körtől délre – a Balkán- félsziget egyes részeit kivéve – gyakorlatilag felhő sincs az égen, és a sok napsütés hatására általában 30 foknál magasabbra emelkedik a hőmérséklet, sőt Portugália és Spanyolország egyes részein 37, 39, a Peloponészoszi-félszigeten pedig 41, 42 fokot is mérnek.

Az elmúlt napokhoz képest a Brit-szigeteken és Skandináviában is emelkedett a hőmérséklet: a nappali órákban többnyire 16 és 23 fokot mérnek, csak Norvégia tengerparti sávjában jegyeztek fel 15 fok alatti maximumokat. Azonban a kontinens ezen részeit kedden újabb nagyobb felhőtömbök érik el az óceán irányából, így ismét több helyen fordul esősre az időjárás. Közép-Európában az elvonuló frontrendszerek hatására szintén gyakran erősen felhős az ég, Németországban, Csehországban és Lengyelországban is több helyről jelentenek esőt, záporesőt.

A Kárpát-medencét a következő 36 órában az említett frontok felhőrendszerei csak érintik, jelentős változást nem okoznak, de főleg az északi területeken fordulhatnak elő záporok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik