Belföld
hunor mentőszervezet (hunor)

Megalakult a Hunor Mentőszervezet

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2012. 07. 17. 13:59

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság irányításával 2012. július 15-én, vasárnap ünnepélyes keretek között alakult meg Magyarország hivatalos katasztrófavédelmi mentőcsapata.

A Budavári Palota Oroszlános udvarában került sor a Hunor Mentőszervezet megalapításának ünnepségére. Az ünnepségen dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója fogadta dr. Pintér Sándort, Magyarország belügyminiszterét.

A nagyszabású rendezvényen a Hunor Mentőszervezet tagjai a Szent Korona és Magyarország Alaptörvénye előtt tettek ünnepélyes fogadalmat, majd ezt követően Magyarország belügyminisztere csapatzászlót adományozott a  mentőcsoportnak, ez szimbolizálja a továbbiakban a központi polgári védelmi szervezet egységét.

A most megalakult Hunor Mentőszervezet Magyarország legnagyobb hivatásos mentőcsapata, a tagok önként vállalták, hogy itthon és határainkon kívül bevethetők lesznek – fogalmazott a belügyminiszter. Ha pedig külföldön alakul ki veszélyhelyzet, amelynek elhárításához a csapat bátorságára és speciális felszerelésére van szükség, akkor ott is helyt fognak állni. „Önök Magyarország hivatalos mentőcsapataként hajtják majd végre feladatukat. Soha ne feledjék, minden, amit az ország határain innen vagy az ország határain túl tesznek, hozzájárul a hivatásos állomány és Magyarország megítéléséhez. Legyenek azon, hogy minden bevetéssel csak javuljon ez a megítélés. A felsorakozott csapattagok hónapok óta készülnek leendő küldetésükre, a mai nappal pedig a Hunor Mentőszervezet is belép a bátraknak abba az elitklubjába, amelyben a már csapatzászlóval rendelkező mentőszervezetek vannak” – mondta Pintér Sándor.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából egy fő került bevonásra a Hunor Mentőszervezet állományába.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 25.
Turisták bőröndjeikkel egy zebránál állnak Budapesten, a Rákóczi úton 2014. március 25-én.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.