Belföld

Kiskunfélegyháza: egymásnak estek a fideszesek

A májusi halálos vasúti tragédia és az el nem készült fénysorompó miatt vegzálják a polgármestert.

Az ATV értesülései szerint egy önkormányzati jelentés alapján Kapus Krisztián polgármester büntetőjogi felelőssége is felmerülhet, az előírások ellenére nem épült meg egy vasúti fénysorompó a kiskunfélegyházi Kis-Szegedi úton. Az átjáróban május végén halt meg egy kétgyermekes családapa, lánya pedig azóta is kómában fekszik, miután autójukkal ütköztek egy vonattal.

Az ATV szerint Horváth Gábor, a körzet fideszes önkormányzati képviselője testületi ülésen kérdezte a szintén fideszes polgármestert, és kérte a fénysorompó ügyének kivizsgálást, miután az annak ellenére nem épült meg, és kapta meg az önkormányzattól a közeli lakópark építtetője a használatba vételi engedélyt, hogy annak kötelezettségi feltétele volt a fénysorompó megépítése, a balesetveszélyre és a megnövekedett forgalomra tekintettel.

Az ATV információi szerint az önkormányzat illetékes városüzemeltetési osztályán levélben ketten is azt írták: a polgármester “utasította és presszionálta őket”, hogy adják ki a közútkezelői hozzájárulást, a fénysorompó híján is.

Az  ATV megkereste az özvegyet is, aki jogi lépéseket fontolgat annak érdekében, hogy kómás lánya ápolásához kártérítést kapjon. A város vezetője a televíziónak közleményben többek közt az írta:“Mélyen megrendít, hogy Kiskunfélegyházán már semmi sem drága a polgármester lejáratása érdekében.(…)Ezért a mai napon feljelentést teszek rágalmazás-becsületsértés miatt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik