Belföld

370 milliós beruházás: tovább szépül a Bregyó

Immár hivatalos az a kormánydöntés, melynek értelmében tovább szépül a Bregyó és Regionális Atlétikai Központ épülhet Székesfehérváron.

Az ő közreműködésével valósulhat meg a nagyszabású fejlesztés, ami a versenysport mellett a szabadidő- és az utánpótlássport számára is nyitott lesz – erősítette meg hétfői sajtótájékoztatóján dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

Megkaptuk a hivatalos értesítést az Emberi Erőforrások Minisztériumától, így azonnal szeretnénk megosztani ezt a jó hírt mindenkivel– így indokolta a hétfőre összehívott rendkívüli sajtótájékoztatót dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere itt jelentette be, hogy közel 370 millió forintos állami támogatással Regionális Atlétikai Központ építése kezdődhet meg a Bregyó-közi Sportcentrumban. A most hivatalossá vált kormányhatározat értelmében az “Állami, önkormányzati és egyéb sportlétesítmények fejlesztése” elnevezésű előirányzat terhére biztosítják a fejlesztéshez szükséges forrást.

Dr. Cser-Palkovics András nemrég személyesen egyeztetett Orbán Viktorral, ott került szóba a Bregyó fejlesztése, valamint a mai kor követelményeinek megfelelő atlétikai pálya szükségessége Székesfehérváron. Ennek a pályának megvalósításához kérte a kormány segítségét a város, melynek eredményeként most megvalósulhat az egyre több szép eredményt hozó atléták mellett a szabadidő- és utánpótlássportot is szolgáló nagyszabású fejlesztés.

Székesfehérvár a Bajnokok városa. Örülök, hogy a most megvalósuló fejlesztéssel immár az atlétika fellegvára is lehetünk a térségben. Mindezek mellett a szabadidő- és utánpótlássport segítése is fontos. Természetesen a Bregyó továbbra is nyitva áll minden mozogni vágyó fehérvári előtt – mondta el dr. Cser-Palkovics András. A Bregyó-közi Sportcentrum, ilyen adottságokkal a Dunántúl ékköve lehet. Fontos szempont, hogy a sportolók mind a négy évszakban tudjanak majd sportolni és edzeni a komplexumban. Székesfehérvár polgármestere ezután arról szólt, hogy a büszkeség mellett számos feladatot is jelentenek az önkormányzat számára a sportsikerek. Ezek egyike, hogy folyamatosan dolgozunk a fehérvári sportlétesítmények fejlesztésén. Azt hiszem, aki nyomon követi a helyi sportéletet, látja azt a fejlődést és erőfeszítéseket, amellyel az ARAK-osok évek óta teljesítenek. Velük partnerségben tervezzük a mostani központ kialakítását és működtetését is.

Székesfehérvár Önkormányzata már a fejlesztés lehetőségének felmerülésekor egyeztetett az ARAK-kal és a Magyar Atlétikai Szövetséggel. Az ő szakmai támogatásukkal készült el a kormányzatnak szóló szakmai háttéranyag. A Regionális Atlétikai Központ létesítéséről meghozott döntést követően megkezdődik a tervezési időszak. Dr. Cser-Palkovics András soron kívül a látványtervek elkészítésére és a támogatási szerződés megkötéséhez szükséges további lépések megtételére kérte fel Bozai István városgondnokot. Így hamarosan a nagyszabású sportlétesítmény terveit is bemutathatják majd.

Székesfehérvár Önkormányzata 2013-ban további fejlesztéseket tervez a Regionális Atlétikai Központ kialakításához kapcsolódóan. Remélik, hogy ezeknél szintén bízhatnak az állam támogatásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik