Belföld

Úthasználati díjat vezetne be a Sopron melletti Ágfalva

országút (út)
országút (út)

Úthasználati díj bevezetését tervezi az osztrák határhoz közeli Ágfalva önkormányzata az ausztriai Somfalvára (Schattendorf) vezető összekötő úton megnövekedett forgalom miatt – jelentette hétfőn az osztrák közszolgálati rádió.

Az ORF Burgenland internetes cikke szerint jelenleg naponta ezerhatszáz gépkocsi használja az európai uniós támogatásokból felújított utat, ami több, mint amire az utat tervezték. Az összekötő úton nem csak a szomszédos ausztriai településekről utaznak Magyarországra, a legtöbben magyar ingázó munkavállalók. Gaál István, a Győr-Moson-Sopron megyei település polgármestere a rádiónak elmondta, a legutóbbi időben teherautók és buszok is használják az utat, emiatt az útpálya minősége jelentősen romlott.

A felújítás hárommillió forintba kerülne, de az ágfalvai önkormányzat szerint ez meghaladná a községi költségvetésben e célra felhasználható összeget, ezért útdíjból szeretnék előteremteni a pénzt.

Az úthasználati díj bevezetését az ORF Burgenland értesülése szerint a közeli ausztriai települések, Somfalva (Schattendorf) és Lépesfalva (Loipersbach) is támogatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik