Belföld

Új lezárások a szegedi Dugonics téren

24.hu
24.hu

2012. 07. 16. 06:00

E héttől újabb munkák várhatók a téren: a szökőkútnál és az egyetem rektori hivatal előtt.

Újabb szakaszához érkezett a kivitelezés a Dugonics tér felújításában: július közepén lezárják a szökőkút körüli és az egyetem rektori hivatala előtti részt – közölte a Szeged Pólus Nonprofit Ktft. a tér rehabilitációjának Facebook oldalán. Ezek szerint e héttől már számolniunk kell a munkálatokkal, az útburkolatok felbontásával is. A projekt menedzselését végző cég közlése szerint a szökőkút és környezete felújítása decemberben ér véget.

A feltúrt területen a kivitelező biztosítja az ingatlanok megközelíthetőségét és az azokba való bejutást. A gyalogosoknak a Kárász utca-Nagyáruház közti úvonalon alakítanak ki ideiglenes közlekedési lehetőséget.

A Dugonics tér és környékének felújítása az összesen több mint kétmilliárd forintos, uniós támogatású “Szeged Biopolisz Park egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációja” elnevezésű program része. Kivitelezési munkálatait a Sade-Magyarország Mélyépítő Kft. végzi 730 millió forintért.

A nagy projekt akcióterve szerint a Dugonics tér és környékének felújítása a gyalogos korzó kiterjesztését célozza, kvázi meghosszabbítva a Kárász utcát. A rekonstrukció befejezése után tehát főleg a gyalogosoké lesz a főszerep a környéken, akik új pihenőhelyeket és zöldfelületeket nyernek a felújítással. Az autósoknak majd a rektori hivatalnál illetve a Somogyi utcában csinálnak új parkolókat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.