Belföld

Új lezárások a szegedi Dugonics téren

E héttől újabb munkák várhatók a téren: a szökőkútnál és az egyetem rektori hivatal előtt.

Újabb szakaszához érkezett a kivitelezés a Dugonics tér felújításában: július közepén lezárják a szökőkút körüli és az egyetem rektori hivatala előtti részt – közölte a Szeged Pólus Nonprofit Ktft. a tér rehabilitációjának Facebook oldalán. Ezek szerint e héttől már számolniunk kell a munkálatokkal, az útburkolatok felbontásával is. A projekt menedzselését végző cég közlése szerint a szökőkút és környezete felújítása decemberben ér véget.

A feltúrt területen a kivitelező biztosítja az ingatlanok megközelíthetőségét és az azokba való bejutást. A gyalogosoknak a Kárász utca-Nagyáruház közti úvonalon alakítanak ki ideiglenes közlekedési lehetőséget.

A Dugonics tér és környékének felújítása az összesen több mint kétmilliárd forintos, uniós támogatású “Szeged Biopolisz Park egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációja” elnevezésű program része. Kivitelezési munkálatait a Sade-Magyarország Mélyépítő Kft. végzi 730 millió forintért.

A nagy projekt akcióterve szerint a Dugonics tér és környékének felújítása a gyalogos korzó kiterjesztését célozza, kvázi meghosszabbítva a Kárász utcát. A rekonstrukció befejezése után tehát főleg a gyalogosoké lesz a főszerep a környéken, akik új pihenőhelyeket és zöldfelületeket nyernek a felújítással. Az autósoknak majd a rektori hivatalnál illetve a Somogyi utcában csinálnak új parkolókat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik