Belföld

Frissdiplomás mérnökök, pedagógusok, informatikusok Győrött

A nemzetközi, a gazdasági, a mérnöki, a műszaki pedagógiai, az informatikai diploma átadó ünnepségekkel fejeződött be a Széchenyi István Egyetem frissdiplomásait avató, köszöntő események sora.

A nemzetközi igazgatási szakon 32, az európai és az európai és nemzetközi igazgatás mesterszakon 12 frissdiplomást avattak. A legjobbak, a summa cum laude minősítésű diplomát átvevők közül Viszket Viktória a kőszegi Jurisich Miklós Gimnáziumból, Tóth Edina a győri Apor Vilmos katolikus Iskolaközpontból, Székely Szilvia a nyergesújfalui Szalézy-Irinyi Középiskolából, Siska Enikő a győri Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskolából, Sipos Nikoletta a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumból, Kocsis Diána a győri Krúdy Gyula Gimnáziumból, Hujber Ildikó a veszprémi Vetési Albert Gimnáziumból, Dömötör Kitty a győri Révai Miklós Gimnáziumból jött a győri egyetemre tanulni.

A gazdasági, üzleti képzésben százhetvenketten végeztek, logisztikai menedzsment és angol nyelvű marketing mesterszakokon első alkalommal adtak át diplomát. Felsőfokú szakképzésben tizenhatan kaptak bizonyítványt.

„A közgazdaságtudomány alapvető tételei kérdőjeleződnek meg az európai válság hatására, s újrafogalmazásukban érdemes részt venni. Az illúziók kora lejárt, az európai jóléti állam modellje társadalmi és demográfiai okokból zsákutcába került, a kiszámíthatónak tartott jövő kiszámíthatatlanná vált. Ezen ne lepődjenek meg, hiszen ez volt a természetes évezredeken át” – e szavakkal adott új feladatokat köszöntőjében dr. Józsa László, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékánja – olvasható az egyetem honlapjának beszámolójában.

A Műszaki Tudományi Kar képzésein háromszázharminchat diplomát vettek át, ebből 59 volt a kiváló minősítésű. Felsőfokú szakképzésen 18, szakirányú továbbképzésen 8 hallgató végzett, közülük 4 volt a kiváló minősítésű. Az egykori végzettek, a széchenyis öregdiákok nevében Szemerey Loránd, az egyik legnagyobb hazai szállítmányozási cég elnök-vezérigazgatója is köszöntötte a frissdiplomásokat. „Egy nagy összetartó csapat tagjai lesztek mától. Ezt az egész országot behálózó közösséget összefűzik az itt töltött évek, az emlékek, az itt kapott tudás, az emberi tartás, a szakma szeretete” – mondta a másfél évtizede az első magánösztöndíjat alapító öregdiák.

A 2007/2008. tanévben kezdődött mérnöktanár mesterképzésben ezúttal 23-an végeztek, közülük 16-an kiváló minősítéssel. A fél évtized alatt a mesterképzési szakon százötvenhárman tettek sikeres záróvizsgát, kaptak újabb diplomát. „Bátran lehet büszke reánk, hisz igyekeztünk megfelelni az Önök elvárásainak, igaz néha talajt fogtunk, és úgy éreztük, hogy a követelmények teljesíthetetlenek. De Ön mindig ott állt előttem, mint példakép, oly lelkesedéssel végezte munkáját, óvott bennünket, segített, hogy a fogyni látszó erőm mindig felduzzadt” – írta Bódi Béla frissdiplomás mérnöktanár dr. Vásárhelyi Zsuzsanna szakvezetőnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik