Belföld

Szegeden is hódít a baseball

Bárki csatlakozhat az itthon ritka, kemény sportot űző csapathoz, már ha van elég vér a pucájában.

A nemrég alakult Szeged Braves, pillanatnyilag tizenkét játékossal dicsekedhet, de várjuk az érdeklődőket Facebook oldalunkon – számolt be a Szeged24-nek Mészáros Ágnes. A baseball-csapat edzőnője és társedzője, Mészáros Tamás egy pesti programot teljesítettek, ennek köszönhetően taníthatják a sportág csínját-bínját a jelentkezőknek.

Az edzéseket a csapat jelenleg a gyálaréti focipályáján tartja. „Elhivatottnak kell lenni, hogy valaki kijöjjön ide. Sajnos a legközelebbi pálya Hódmezővásárhelyen van” – panaszkodott az egyik edző. A napokban viszont eldől, hogy a Szegedi Tudományegyetem befogadja-e őket, mint egyetemi szakosztályt.

A srácok szponzorokban is reménykednek, ami szerintük azért lenne jó, mert a drága felszereléseken túl, ha esetleg sok pénz gyűlne össze, akkor egy baseball pályát is tudnának építeni. Mostani felszereléseikért egyrészt mélyen a zsebükbe nyúltak a tagok, másrészt adományokból szerezték be. „Egy dologgal viszont büszkélkedhetünk: a csapat egyik tagja hivatásos masszőr, így a fájdalmak esetére van már gyógyír” – viccelődtek a játékosok.

Az edzéseken általában hosszú futás és bemelegítés a kezdet, majd ezt különböző dobálási feladatok követik. A zárás pedig egy jóízű meccs, ahol „a fő szabály az éberség” – mesélik a hétköznapjaikat a fiúk.  
Mindehhez hozzátették: a gyakorlásnak augusztus elején lesz meg az eredménye, akkor játsszák első meccsüket a Hódmezővásárhely Beavers csapatával, de gondolkoznak azon is, hogy megmérkőzzenek az érdi Baseball Team SE-vel is.

Mucsi Ágnes

Ajánlott videó

Olvasói sztorik