Belföld

Nem közösködik a Fidesz és az MSZP

országgyűlés(i) (parlament, )
országgyűlés(i) (parlament, )

Sem a kormánypárti, sem pedig az MSZP-s honatyák nem tartják reálisnak a volt szocialista országgyűlési képviselő, Suchman Tamás Fidesz-MSZP nagykoalícióról szóló felvetését - írja a Magyar Nemzet.

Kapcsolódó cikkek

Az MSZP egykori privatizációs minisztere a Heti Válasznak adott interjújában azt mondta, a cél az, hogy a következő választásokon győzzön az MSZP. Amennyiben ez mégsem sikerülne, s Magyarország érdeke azt kívánná, hogy koalícióban legyenek a Fidesszel, meg kellene tenni. Azt ugyanis elfogadhatatlan lenne, hogy a szélsőjobboldal legyen kénytelen összefogni a Fidesz – mondta a politikus.

Répássy Róbert fideszes képviselő a Magyar Nemzetnek leszögezte: a Fidesz és a KDNP a garancia arra, hogy Magyarországon a szélsőjobb nem kerülhet hatalomra. Semmi szükség az MSZP-re ahhoz, hogy szélsőségesek ne veszélyeztessék Magyarország polgárainak életét – fogalmazott.

Éhes disznó makkal álmodik – kommentálta az ötletet a fideszes Varga István. A képviselő szerint az MSZP a rendszerváltás óta rendszeresen felveti a nagykoalíció gondolatát, azonban ennek megvalósítására 1990 óta egyszer sem került sor.

A Magyar Nemzet által megkeresett szocialista képviselők sem tartják reálisnak az elképzelést. Józsa István, a párt frakcióvezető-helyettese hangsúlyozta, hogy Suchman Tamás nem tagja a szocialista képviselőcsoportnak. Tóbiás József frakcióigazgató egyértelműsítette, hogy nem gondolkodnak nagykoalícióban. Tukacs István képviselő pedig egyenesen képtelenségnek minősítette az ötletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik