Belföld

Megyénk a munkaügy élén

Csapucha Adrienn
Csapucha Adrienn

2012. 07. 13. 17:10

Az elmúlt hetekben ismét jelentősen csökkent az álláskeresők száma megyénkben. Igaz, még mindig több nő áll sorban a munkaügyi központokban.

„9000 alá csökkent az álláskeresők száma, ez a maga 4,3-es rátájával a legjobb az országos viszonylatban. 2008 őszén volt utoljára ennyire biztató a mérleg, ehhez persze több tényező együtthatója szükséges” – mondta a Győr24-nek Kara Ákos, a Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottság alelnöke.

Az egyik és legjelentősebb tényező az, hogy a megye ipara kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, de fontos a nyáron jelentkező idénymunka, főként az építőiparban, az idegenforgalomban és a mezőgazdaságban. Emellett nagy hangsúlyt kap a közfoglalkoztatás, és természetesen a külföldi munkavállalás. Ha azonban a nemek közötti eloszlás alapján vizsgáljuk a statisztikát, akkor még mindig több a regisztrált álláskereső nők létszáma, mint a férfiaké. „Összességében elmondható, hogy valóban több nő vár munkára a munkaügyi központokban, ez az arány 60-40 százalékra tehető” – tette hozzá az alelnök.

Megnyugtató viszont az a tény, hogy bár ősszel, az idénymunkák befejeztével némi visszaeséssel számolnak a szakemberek, az induló vagy fejlesztő vállalkozások remélhetőleg egyre több elhelyezkedési lehetőséget biztosítanak az álláskeresőknek. Elég, ha az éppen tegnap letelepedő Rehau Automotive Kft.-re gondolunk, a cég ugyanis a közeljövőben 200 új munkatárssal számol Győrben.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.