Belföld

Lopások napja Fehérváron

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére csütörtökön sorra érkeztek a lopásokkal kapcsolatos bejelentések.

Az első telefon reggel 07 óra 40 perckor érkezett az ügyeletre. Az egyik fehérvári áruház biztonsági őre volt az, aki bejelentette, hogy egy férfi szeszesitalt akart kivinni a boltból, de tetten érték. Így a 499 Ft-os lopási kár megtérült. A férfit a rendőrök előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra.

Kora délután egy másik bolti lopásnál kellett intézkednie a fehérvári járőröknek. Mint kiderült, egy vak férfi és 12 éves unokatestvére műszaki cikket lopott az egyik szupermarketből. Míg a férfi az árut próbálta elrejteni, addig a kisfiú takarta, hogy nehogy észrevegyék. A tettenérés során az 5192 Ft-os lopási kár megtérült. A rendőrök a férfit előállították a kapitányságra, ahol megindult vele szemben a szabálysértési eljárás.

Az esti órákban az enyingi rendőröknek is tolvajokkal akadt dolguk. Egy fiatalkorú és egy gyermekkorú fiú ugyanis az enyingi Bocskai utcában egy épülőfélben lévő épületből két fém lemezradiátort lopott el. Tekintve, hogy a lopási kár mindössze 1000 Ft, így szabálysértési eljárás indult az ügyben, melynek során mind a két fiú elszámoltatása megtörtént.

Késő este újabb bolti lopásról érkezett bejelentés az ügyeletre. A helyszín ezúttal is egy fehérvári áruház volt. Egy budapesti nő és egy fehérvári férfi volt az a boltban, akiknek táskájából különböző élelmiszerek kerültek elő. Mint kiderült összesen 10400 Ft értékben válogattak össze különböző termékeket, amiket ilyen módon megpróbáltak ellopni az üzletből- tájékoztatta a Fehérvár 24-et Németh-Kész Mónika rendőrségi szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik