Belföld

Kerékpárral és vonattal az Őrségbe és a Fertő-tóhoz

Az elmúlt napoktól a Budapest–Győr–Zalaegerszeg vonalon is nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsit közlekedtet a MÁV-START. A főváros felől a Fertő -tóhoz vonattal utazók számára is kiszámíthatóságot jelent a szolgáltatásfejlesztés. Vasúton évente több mint háromszázezren utaznak együtt a kerékpárjukkal.

Újabb vasútvonalon biztosítja a kényelmes és kiszámítható kerékpárszállítást a MÁV-START az elmúlt napoktól annak köszönhetően, hogy Budapest, Győr és Zalaegerszeg között is közlekedik nagy befogadóképességű, 30 férőhelyes kerékpárszállító kocsi. A szolgáltatásfejlesztést az indokolta, hogy egyre többen kirándulnak biciklivel és vonattal az Őrségbe, amely kiváló terep a lankásabb dombokat kedvelő kerékpárosoknak. Festői környezetben, számos látnivaló (pl. pityerszeri skanzen Szalafőn) várja a tekerni vágyókat. A hosszabb távra kerekezők és a hegyeket kedvelő bringások pedig átmehetnek akár Szlovéniába is.

Nemcsak az Őrségbe, hanem a Fertő-tóhoz készülődőknek is örömteli hír az akár 30 bicikli elszállítására alkalmas jármű a Budapest–Győr vonalon, mert Győrben átszállva, Sopron felé a GYSEV tovább biztosítja a kerékpárok szállítását. A Fertő-tó kiváló úti cél a vízparti üdülésre és a kirándulni vágyóknak, a környéket érdemes kerékpárral bebarangolni és megcsodálni az egyedülálló növény- és állatvilágot. Ehhez olyan kedvezményes, kerékpáros túrajegyet vezetett be a vasúttársaság, amellyel az ország bármely területéről elindulva, a megtett távolságtól függetlenül, 400 forintért lehet a bicikliket szállítani a tóhoz és a tó körül.

A MÁV-START kiemelt céljai között szerepel, hogy az elkövetkező években minden vonatán biztosítani tudja a kerékpárok szállítását, hiszen évente több mint háromszázezren utaznak biciklivel a vonatokon, és ez a szám évről évre nő.

A kerékpáros szolgáltatásokkal kapcsolatos aktuális információk a MÁV-START honlapján a www.mav-start.hu/kerekpar oldalon találhatók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik