Belföld

Fokozott ellenőrzés Csongrád megyében

közúti-ellenőrzés (ingyenes, ellenőrzés, )
közúti-ellenőrzés (ingyenes, ellenőrzés, )

Immár 14. alkalommal rendezik meg ma Csongrád megyében a "Hármashatár" Nemzetközi Fokozott Ellenőrzést.

A román és szerbiai rendőrökkel, valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal illetve a Katasztrófavédelem szakembereivel közösen végrehajtandó akció elsődleges célja a gyorshajtók, az ittas járművezetők, valamint a passzív biztonsági eszközöket nem használó járművezetők kiszűrése – közölte a Szeged24-el Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az ellenőrzés során az egyenruhások kiemelt figyelmet fordítanak a műszakilag alkalmatlan, érvénytelen hatósági engedéllyel közlekedő járművekre.

Az immár hagyományos akció kiváló alkalmat jelent a „hármashatár” mentén dolgozó rendőröknek a tapasztalatcserére, egymás munkamódszereinek megismerésére.

Csongrád megyében 2012. év első félévében 14 %-kal kevesebb személyi sérüléses baleset történt, mint az előző év hasonló időszakában. Kiemelkedő eredmény, hogy a halálos eredményű szerencsétlenségek száma 53 %-kal mérséklődött. Idén eddig 10 külföldi állampolgár okozott megyénkben személyi sérüléses balesetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik