Belföld

60 millió euróval érkezik a Rehau

Az ipari parkban vetette meg a lábát a német Rehau Automotive Kft. A cég 60 millió euróból építi fel 26 ezer négyzetméteres üzemét.

Ünnepnap volt a csütörtök a Győri Nemzetközi Ipari Park életében. A zöldmezős termelő terület egy új letelepedőt köszönthetett, mégpedig a 60 éves múlttal büszkélkedő, családi vállalkozásként működő, német Rehau-t. A cég 50 országban, mintegy 170 helyszínen van jelen és összesen 15 ezer munkatársat foglalkoztat. „Különböző területeken tevékenykedünk, ott vagyunk az építőiparban és az autógyártásban is, partnereinket minőségi polimer anyagokkal látjuk el. 2005 óta szerves része a profilunknak a lökhárítók gyártása, ebben a most épülő üzemben is ezeknek az előállításával szeretnénk foglalkozni” – mondta a 41. gyártócsarnok ünnepélyes alapkőletételén Markus Grundmann, a Rehau ügyvezetője.

A 26 négyzetméteres üzem a teljes értékesítési láncot lefedi majd, a fejlesztés során helyet kap egy kétszintes irodaépület, egy szerelő- és lakkozó üzem, valamint egy raktárcsarnok is. A letelepedést elsősorban az Audi hívta életre, hiszen a Rehau a négykarikás márka típusaihoz, így a Győrben gyártott A3, és TT modellekhez, valamint a Pozsonyban összeszerelt Q7-ekhez fog lökhárítót készíteni. Ezért nem meglepő, hogy a csütörtöki ünnepségen Thomas Faustmann, az Audi ügyvezetője is jelen volt.

A gyárat a legújabb gazdasági és ökológiai szempontok alapján építi fel a befektető, olyan egyedi építészeti megoldásokat is alkalmaznak a kivitelezés során, amely saját fejlesztésüket dicséri. A fényezőüzem például moduláris felépítésű lesz, de az energiahatékonyság is fontos szerepet játszik majd a cég életében.

Győr szempontjából a német vállalat megjelenése azért is szerencsés, mert a csarnokkal egy időben 200 új munkahely is létesül, ez 150 közvetlen a termelésben dolgozó, és 50 irodai munkatársat jelent. „Mindenképpen fontos a városunk és az önkormányzat számára ez a beruházás, hiszen mindig örömmel fogadjuk azokat a cégeket, akik hozzájárulnak a munkanélküliség további csökkentéséhez” – mondta Dr. Somogyi Tivadar, Győr alpolgármestere.

A Rehau egy 985 millió forintos támogatást is kapott tervei megvalósításához, ennek az összegnek a 85%-át az unió, míg 15%-át a magyar állam finanszírozta.

Ha az építkezés a tervek szerint halad, akkor 5 hónapon belül már megkezdődhet a technológiai berendezések letelepítése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik