Belföld

Vízvezeték az utca felett és forgalmi allűrök Győrött

24.hu
24.hu

2012. 07. 11. 11:43

Közel 40 éves vezetékeket cserél ki a szolgáltató, ezért a Szent István úton kisebb forgalomkorlátozás van érvényben. Olvasóink szerint azonban az autósok többsége megszokásból közlekedik, s ez komoly veszélyforrás lehet a forgalmas útszakaszon.

A munkálatokkal kapcsolatban további érdekesség, hogy egy vízezetéket telepítettek a Munkácsy útra. A melegvíz ellátást biztosító vezeték az úttest felett vezet át, ám szerepe csak ideiglenes. A közműrekonstrukció végezetével eltűnik a fejünk fölül.

szent istván út (vízvezeték, győr, forgalom, útlezárás, )

Beszéltünk arról is, hogy a sofőröknek nem lesz könnyű dolga, hiszen Győr talán legforgalmasabb négysávos útján két sávra szűkült a forgalom. Mindez ráadásul egy forgalmi gócpontban, jelzőlámpás kereszteződésben.

A vezetékcsere idejére ideiglenes forgalmi rend, sávok és burkolatjelek kerültek a helyszínre, ám úgy tűnik a szokás hatalma erősebb bármilyen jelzésnél. Olvasóink szerint ugyanis naponta alakulnak ki veszélyhelyzetek a munkaterületen.

„Sokszor csak későn eszmélnek rá az autóvezetők, hogy a szélső sávból nem tudnak egyenesen továbbhaladni, s az utolsó pillanatban rántják át a kormányt a belsőbe” – írta meg tapasztalatait egy olvasónk.

szent istván út (vízvezeték, győr, forgalom, útlezárás, )

„A terelés és a lezárt sávok miatt többen a lámpát is figyelmen kívül hagyják, pedig a villanyrendőr megfelelően működik” – érkezett egy másik észrevétel.

Helyszíni szemlénk során megállapítottuk, hogy a helyszínen egyértelműek a jelzések és a helyzet viszonylag könnyen áttekinthető. A gondok abból adódhatnak, ha megszoksából, figyelmetlenül közlekedünk.

 

A szakemberek már az útlezárás előtt is felhívták a közlekedők figyelmét, hogy ne megszokásból, hanem fokozott óvatossággal, figyelemmel közlekedjenek a Munkácsy út, az Újlak utca és a Szent István út kereszteződéseiben. A kihelyezett táblák segíthetnek a megfelelő sáv megválasztásában is.

Kérdésünkre, hogy meddig lesznek érvényben a nehezítő tényezők az útszakaszon, megtudtuk, hogy várhatóan július 23-án áll helyre a rend.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.