Belföld

Vízvezeték az utca felett és forgalmi allűrök Győrött

Közel 40 éves vezetékeket cserél ki a szolgáltató, ezért a Szent István úton kisebb forgalomkorlátozás van érvényben. Olvasóink szerint azonban az autósok többsége megszokásból közlekedik, s ez komoly veszélyforrás lehet a forgalmas útszakaszon.

A munkálatokkal kapcsolatban további érdekesség, hogy egy vízezetéket telepítettek a Munkácsy útra. A melegvíz ellátást biztosító vezeték az úttest felett vezet át, ám szerepe csak ideiglenes. A közműrekonstrukció végezetével eltűnik a fejünk fölül.

Beszéltünk arról is, hogy a sofőröknek nem lesz könnyű dolga, hiszen Győr talán legforgalmasabb négysávos útján két sávra szűkült a forgalom. Mindez ráadásul egy forgalmi gócpontban, jelzőlámpás kereszteződésben.

A vezetékcsere idejére ideiglenes forgalmi rend, sávok és burkolatjelek kerültek a helyszínre, ám úgy tűnik a szokás hatalma erősebb bármilyen jelzésnél. Olvasóink szerint ugyanis naponta alakulnak ki veszélyhelyzetek a munkaterületen.

„Sokszor csak későn eszmélnek rá az autóvezetők, hogy a szélső sávból nem tudnak egyenesen továbbhaladni, s az utolsó pillanatban rántják át a kormányt a belsőbe” – írta meg tapasztalatait egy olvasónk.

„A terelés és a lezárt sávok miatt többen a lámpát is figyelmen kívül hagyják, pedig a villanyrendőr megfelelően működik” – érkezett egy másik észrevétel.

Helyszíni szemlénk során megállapítottuk, hogy a helyszínen egyértelműek a jelzések és a helyzet viszonylag könnyen áttekinthető. A gondok abból adódhatnak, ha megszoksából, figyelmetlenül közlekedünk.

 

A szakemberek már az útlezárás előtt is felhívták a közlekedők figyelmét, hogy ne megszokásból, hanem fokozott óvatossággal, figyelemmel közlekedjenek a Munkácsy út, az Újlak utca és a Szent István út kereszteződéseiben. A kihelyezett táblák segíthetnek a megfelelő sáv megválasztásában is.

Kérdésünkre, hogy meddig lesznek érvényben a nehezítő tényezők az útszakaszon, megtudtuk, hogy várhatóan július 23-án áll helyre a rend.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik