Belföld

Budai Gyula újra „árnyékra vetődött”

Bűncselekmény hiányában a rendőrség nemrég megszüntette a nyomozást az úgynevezett filozófusügyben – írja a Nol.hu.

Elutasította a rendőrség Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos mindhárom panaszát az úgynevezett filozófusügyekben – ezt a BRFK közölte. Mint ismert, a jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányságon megindult büntetőeljárásokban a nyomozóhatóság májusban megszüntette a nyomozást, mondván: nem történt bűncselekmény.

Budai Gyula a nyomozás folytatását kérte, és mindhárom határozat ellen panaszt jelentett be. „A Fővárosi Főügyészség az azonos indokokra támaszkodó panaszokat, mint nem jogosulttól származót, a törvény kötelező rendelkezése folytán elutasította, ugyanakkor a megszüntető határozatokat hivatalból felülvizsgálta” – közölte a BRFK illetékese.

A Fővárosi Főügyészség a vizsgálat eredményeképp megállapította, hogy az eljáró hatóság a nyomozás során beszerzett, az ügy szempontjából releváns valamennyi adat és bizonyíték értékelésével törvényesen vonta le a nyomozások megszüntetésére okot adó következtetéseket, így a határozatok meghozatalára megalapozottan került sor. A Fővárosi Főügyészség a fentiekről Budai Gyula elszámoltatási és korrupcióellenes kormánybiztost is tájékoztatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik