Belföld

Vigyázat, forgalmirend-változás vezetékek felújítása miatt!

Lezárták a forgalom elől a Teleki útnak az Apáca utca és a rakpart közti szakaszát, itt csak az építési forgalom haladhat. Új víz- és csatornavezeték épül, a régi csövek már bőven megérettek a cserére.

Jelenleg a Teleki út – Apáca utca körzetében dolgoznak a csatornaépítők. Fontos, hogy lezárták a forgalom elől a Teleki útnak az Apáca utca és a rakpart közti szakaszát, itt csak az építési forgalom haladhat. Új víz- és csatornavezeték épül, a régi csövek már bőven megérettek a cserére. Kőagyag csatorna kerül a föld alá, ez a jelenleg elérhető legjobb minőségű építőanyag, legkevesebb száz évig nem lesz gond vele – tudtuk meg ifj. Biczó Lászlótól.

A munkálatok idején az ivóvízellátás és a szennyvízelvezetés folyamatosan működni fog, egyedül a régi-új vezeték átkötésének idején kell vízszünetre számítani a Teleki út, az Apáca utca és a Dunakapu tér körzetében. Erről természetesen kiértesítik az érintett fogyasztókat. Az átkötések idején ivóvizes tartálykocsiból juthatnak vízhez a környék lakói.

A Teleki úti munkával párhuzamosan a Móricz Zsigmond rakparton új szennyvíz-főnyomócső épül. A vezeték a Dunakapu tértől indul, és a rakparti zöld sávban a Dunapart Rezidencia irányába tart. Rövidesen ezen a 30 cm átmérőjű nyomóvezetéken jut el a Révfaluban képződő szennyvíz a belvárosi csatornafőgyűjtőbe, tehermentesítve ezzel a Bástya utcai csatornaszakaszokat. Zárt, nyomás alatti rendszer lesz, így bűzpanaszoktól nem kell tartani – tette hozzá a műszaki ellenőr. Az előkészületek megtörténtek, a rakparti út és a jelenlegi támfal közt rövidesen kész lesz az ideiglenes nyomócső, ami a Dunakapu téri munkák idején juttatja ide a révfalui szennyvizet. Másik csőkiváltásra is szükség lesz, rövidesen ez is elkészül: egy 300 mm átmérőjű ivóvíz-főnyomóvezetéken jut be a belvárosba a révfalui vízműtelepről érkező víz, naponta átlagosan 4-5 ezer köbméter ivóvíz, 4 bar nyomással.

Mindkét helyszínen folyamatos régészeti szakfelügyelet mellett zajlik a munka. Arra kérik a közlekedőket, hogy a belvárosban figyeljék a korlátozásokat jelző táblákat. Ezúton szeretnék kérni az itt lakók, közlekedők és üzlettulajdonosok türelmét és megértését – tájékoztatta a Győr24-et a Pannon Víz Zrt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!