Belföld

Fehérvári kultúrmisszió

Buthy Lilla

2012. 07. 10. 09:29

Budapesten tárgyaltak a megyei könyvtárak és múzeumok további működtetéséről.

„Székesfehérvár képes és kész felvállalni azt a kultúrmissziót, amelyet a megyei könyvtár és a múzeum egyes tagintézményeinek jövőbeni működtetése jelent.” – erősítette meg Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

L. Simon László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának frissen kinevezett államtitkára hívott össze egyeztető megbeszélést hétfőre a megyeszékhelyek képviselőinek. A kormány elképzelései szerint ugyanis a jövőben ők vennék át a megyei könyvtárakat és a megyei múzeumok megyeszékhelyeken működő szervezeti egységeit, illetve tagintézményeit.

„A találkozó összehívását az indokolta, hogy a kulturális ügyekért felelős államtitkár még júliusban a kormány elé szeretné terjeszteni az átadás részleteit tisztázó jogszabály tervezetét. Ez azért is fontos, hogy a megyei jogú városok az ősz folyamán már az új helyzet ismeretében tervezhessék a következő évet.” – áll a minisztérium által a találkozóról kiadott közleményben.

Mint az egyeztetésen elhangzott: a pontos határidőket és feladatokat az új struktúra szakmai részleteinek kidolgozása után lehet majd meghatározni.

„Székesfehérvár képes és kész felvállalni azt a kultúrmissziót, amelyet a megyei könyvtár és a múzeum fehérvári tagintézményeinek működtetése jelent. Városunk eddig is részt vállalt számos együttműködésben, közös kiállításban és kulturális célú fejlesztésben. A most előkészítés alatt álló döntéssel megvalósulhat a még méltatlanul hiányzó várostörténeti gyűjtemény is. Örülök, hogy a megyei könyvtár és a múzeum szakmai stábja ezentúl folyamatosan együtt dolgozhat a működtetést felvállaló székesfehérvári önkormányzattal. Fejér megye központjaként mindent megteszünk, hogy méltón ellássuk a város közigazgatási határain is átnyúló feladatokat.” – mondta el a megbeszélés kapcsán Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

MISSION, TX - JUNE 12: A boy and father from Honduras are taken into custody by U.S. Border Patrol agents near the U.S.-Mexico Border on June 12, 2018 near Mission, Texas. The asylum seekers were then sent to a U.S. Customs and Border Protection (CBP) processing center for possible separation. U.S. border authorities are executing the Trump administration's "zero tolerance" policy towards undocumented immigrants. U.S. Attorney General Jeff Sessions also said that domestic and gang violence in immigrants' country of origin would no longer qualify them for political asylum status.   John Moore/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.