Belföld

Megvalósult a metaloBox beruházása

Elkészült a székesfehérvári metaloBox raktárcsarnoka és inkubátorháza, amelyet unós támogatással, 713 millió forint összköltséggel építettek kis- és középvállalkozások számára - hangzott el a cég hétfői sajtótájékoztatóján.

Kelemen Erika, a cég értékesítője elmondta: tavaly októberben kezdték el a két épület kivitelezését, mára gyakorlatilag teljesen elkészültek a munkálatokkal, és tárgyalnak a lehetséges bérlőkkel. Kiemelte, hogy mindkét épület hiánypótló beruházás Székesfehérváron és környékén. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló beruházás keretében egy 6.000 négyzetméteres raktárcsarnok és egy 2.000 négyzetméter alapterületű inkubátorház épült.

Az 513 millió forintból megvalósult csarnokhoz 200 millió forint támogatást, míg a 200 millió forint összköltségű inkubátorház építéséhez 130 millió forint európai uniós támogatást nyertek.

Elhangzott: egy induló vállalkozásnak nem könnyű kis alapterületű raktárhelyiséget találni a térségben. Éppen ezért mindkét épületet kis egységekre osztották, ami nem megszokott a piacon: a raktárcsarnok esetében 650, míg az inkubátorházban 220 négyzetmétertől bérelhetők raktárak.

A számítások szerint a raktárépületben 13 vállalkozás kaphat helyet, így a betelepülő cégek 51 munkahelyet meg tudnak tartani, és további 45 új munkahelyet hozhatnak létre. Az inkubátorház esetében minimum öt kis- és középvállalkozásnak lesz hely, amelyek 51 munkahelyet megtarthatnak, és 20 új munkahelyet teremthetnek.

A létesítmények hivatalos átadását 2012 augusztusában tervezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik