Belföld

Hárommilliárd forintos beruházás Lövőn.

Bővíti gyártó- és raktározási kapacitását a Roto Elzett Certa Kft. a Győr-Moson-Sopron megyei Lövőn; a közel 3 milliárd forintos beruházás első üteme lezárult, s az év végéig befejezik a második fázis kivitelezését is – mondta Kocsis Ernő ügyvezető igazgató kedden a sajtótájékoztatón.

A fejlesztés eredményeként 5 százalékkal növeli termelési kapacitását a német Roto cégcsoporthoz tartozó vállalat, amely napjainkban évente közel 20 millió ablakhoz gyárt vasalatelemet.

A cégcsoport legnagyobb termelővállalata már jelenleg is a lövői üzem, amelynek tavalyi nettó forgalma elérte a 71 millió eurót. A vállalkozás az év első hat hónapjában 5 százalékkal növelte az értékesítést az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A beruházáshoz több mint 660 millió forint támogatást nyert el a cég az Új Széchenyi Terv Gazdasági Operatív Programja (GOP) keretében. A fejlesztés első fázisában 3600 négyzetméteres csarnok épült, amely a sajtolónak és a szerszámüzemnek ad helyet. A létesítményben új sajtológépeket és szerelőberendezéseket is munkába állítottak. Ezen túl 1000 négyzetméternyi teret fedtek le: a fedés biztonságosabbá teszi az anyagtárolást és a rakodást. Az első ütemmel 1,6 milliárd forintos invesztíció valósult meg.

A második ütemben 4500 négyzetméteres készáruraktárat emelnek, ahonnan a korábbiaknál gyorsabban és gazdaságosabban tudják kiszolgálni a megrendelőket.

A lövői cég folyamatosan újítja termékskáláját, ma már 2200 terméket gyárt, amelyekkel 14 ország Roto-raktárait látja el. A termékek 90 százalékát exportálják, mindössze 10 százalékát értékesítik a magyar piacon.

A fejlesztéshez kapcsolódóan 20 új munkahelyet teremtettek, így ma már 560 munkatársat foglalkoztatnak. A vállalatnál folyamatban van a ISO 14000 elnevezésű környezetirányítási rendszer bevezetése is.

A Roto cégcsoport 13 országban működtet gyártóhelyet, Európán kívül az Egyesült Államokban és Kínában. Az értékesítést negyvennél több kereskedelmi kirendeltségen keresztül bonyolítja, s mintegy 4000 munkatársat foglalkoztat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik