Belföld

20 perc alatt két ittas sofőr

Rendkívüli ellenőrzési akciót tartott a rendőrség Győrben. A kontroll eredményesnek bizonyult, alig fél óra alatt nyakon csípték a belvárosban közlekedő, ittas sofőröket.

A Pálffy-Újvilág-Gárdonyi út csomópontjában található körforgalmat kedden délelőtt rendőrök foglalták el. A különleges kezdeményezés a Balesetmegelőzési Bizottságtól indult, hiszen az utóbbi időben jelentősen megnőtt az ittas járművezetők által okozott sérüléses balesetek száma. Az országos átlaghoz képest is az élen jár megyénk, térségünkben 12,5%-os, az alkoholos állapotban volán mögé ülők aránya.

A két héttel ezelőtti kampány folytatásaként, most a rend őrei fokozott létszámmal vonultak a belvárosba. A körforgalmat csak az a pilóta hagyhatta el, akinek a szonda megfújása után nem mutatott pozitív eredményt a berendezés. Az ellenőrzés pontban 11 órakor kezdődött és alig 20 perc elteltével már két ittas sofőrt is előállítottak. Az egyik szabálysértő „olcsón” megúszta, közigazgatási eljárás keretében, 150 ezer forintos pénzbírsággal sújtották, míg a másik pilóta a maga 0,53-as határértékével bűncselekményt követett el, így bírósági perre, minimum egy év eltiltásra, egy új vizsgáztatásra, és busás büntetésre számíthat.

Rosta Roland, a megyei közlekedési balesetmegelőzési bizottság titkára a Győr24-nek elmondta, remélik, hogy lesz némi visszatartó ereje az ellenőrzéseknek, hiszen ez még csak a kezdet, a jövőben bárhol feltűnhetnek az egyenruhások, akár vidéki helyszíneken is.

A keddi kontroll során végül 214 autóst szondáztattak, közülük ketten akadtak fent az ellenőrzésen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik