Belföld

Vita a péri repülőtér bővítése körül?

A Népszabadság információi szerint a szakminisztérium ellenzi, hogy önkormányzati területen bővítsék a repülőteret, helyette egy magánterületet javasolnak.

A reptér műszaki fejlesztése elkerülhetetlen ahhoz, hogy ki tudja szolgálni az európai autóipar magyarországi beszállítóit. Ezért kétmilliárd forint értékű fejlesztést akarnak megvalósítani, ennek keretében 2030 méteresre növelnék a most 1450 méter hosszú leszállópályát. E mellett korszerű leszállító berendezést helyeznének üzembe, s új terminált alakítanának ki. Nevüket nem vállaló zöldhatósági emberek egybehangzóan állítják: a fejlesztésnek környezetvédelmi akadálya nincs.

Lőre Pétert, a győri Audi kommunikációs igazgatója azt mondta: az Audi úgy látja, s erről a várossal többször egyeztetett, hogy a régió fejlődése szempontjából fontos lenne a repülőtér bővítése. Az ugyanis dinamikát adhatna a Győr környékén koncentrálódó járműgyártási és beszállítói ipar fejlődésének. Arra a kérdésre, hogy szerintük melyik területen kellene fejleszteni, az igazgató határozottan kijelentette: meggyőződésünk, hogy a mostani helyén kellene a repülőteret bővíteni. Lőre Péter azt sem tagadta: ha a működtető társaság kidolgozza javaslatait, az Audi az anyagi hozzájárulás lehetőségét is megvizsgálja – írja a Népszabadság Online.

További részletekért kattintson ide!

(nyitókép: kerozingozos.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik