Belföld

Válságalapot hozna létre a vegyipari szakszervezet

vdsz-szórólaposztás (vdsz, szórólaposztás)
vdsz-szórólaposztás (vdsz, szórólaposztás)

A többi között adómentes étkezési juttatást és üdülési támogatást is követelnek. De leginkább azt, hogy a kormány ne nézze levegőnek az érdekvédőket.

Ötpontos költségvetési módosító csomagot állított össze a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ). A többi között az állami apparátusra szánt pluszpénzek befagyasztását követelik. Amit ebből megspórolnának, abból válságalapot hoznának létre, a kieső műszakpótlékot is innen biztosítanák.

Havonta legalább 12 500 forintos adómentes étkezési juttatást, valamint adómentes üdülési támogatást akarnak az alkalmazottaknak. Továbbá azt, hogy „a terméketlen közmunkaprogramokra szánt forrásokat fordítsák valódi munkahelyteremtés támogatására”.

Az érdekvédők sürgetik a munkavédelemre szánt jövő évi támogatások megduplázását, mert szerintük csak így lehet hatékony az ellenőrzés. A szakszervezeti szövetség ragaszkodik ahhoz, hogy a kormány tárgyaljon a munkavállalókkal, és a 2013-es büdzsé végleges kialakításakor vegye figyelembe javaslataikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik