Belföld

Újra győrkőcök lehettünk

A gyerekek, na és persze a felnőttek nagy bánatára, véget ért az V. Győrkőcfesztivál. Idén is közel 20 ezer kisgyerek vette fel a Vaskakas Bábszínház karszalagját.

Fájó szívvel, de vasárnap este minden kisgyerek búcsút intett a Győrkőcfesztiválnak, mely a 3 nap alatt több tízezer embert mozgatott meg, és nemcsak Győrben, hiszen a szomszédos településekről, de Bécsből, Pozsonyból, Budapestről is érkeztek családok a megyeszékhelyre, sőt portálunk találkozott olyan fiatal párral is, akik Németországból repültek el kisbabájukkal, csak azért, hogy résztvevői legyenek a Vaskakas Bábszínház Hetedhét országra szóló rendezvényének.

A pénteki látványos megnyitó után, szombaton és vasárnap csak a gyerekeké volt a belváros. A Radó-szigeten Meseváros, Manófalva és Tündérkert csábította játékra az aprótalpúakat. Volt óriás bakancs és gomba, manóház, öt állomásos mesetúra, kacsalábon forgó üvegpalota és rengeteg bájos előadás. A bátrabbak a kalandtúrán bizonyíthatták ügyességüket, ennek egyik állomásaként a Rába felett is átcsúszhattak drótkötélen a merészek, természetesen mindezt szigorú biztonsági előírások mellett. A Mihálkovics-sétányon kikötött a piros pöttyös Túró Rudi hajó, a Széchenyi tér pedig egy óriás kacsaúsztatóvá változott. És persze idén sem maradhatott el a rekordkísérlet, a tavalyi buborékfújás után, ezúttal a cél az volt, hogy a fából farigcsált óriás hintalovat, minél több győrkőc lovagolja meg.

Meglepetésből nem volt hiány, hiszen a Vársétányon megjelent a mikulás, a Jégvirág térré avanzsált ágyúlejáróknál, különleges növényi glicerinnel kezelt, nyári koripálya hozta el a telet a melegbe, hogy a Mobilis látványos rakétakísérleteiről már ne is beszéljünk.

Kocsis Rozi a Győr24 kérdésére a fesztiválzárón elmondta, nagy öröm számukra, hogy ilyen sokan ellátogattak az V. Győrkőcfesztiválra, 20 ezer kisgyerek szinte biztosan részt vett a megabulin, akik mosolyukkal még a vihart is elűzték ezen a hétvégén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik