Belföld

Újabb telephelyfejlesztések az Alba Ipari Zónában

Cser-Palkovics-Andras (cser-palkovics andrás, )
Cser-Palkovics-Andras (cser-palkovics andrás, )

Molnár Tamás, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (KDRFÜ) ügyvezető igazgatója elmondta, hetekkel korábban hét cég nyert 1,1 milliárd forintot, amely révén több mint 2,5 milliárd forint összértékű fejlesztés valósulhat meg az Alba Ipari Zónában.

Most újabb két vállalkozás (Krine Kft., Abexa Kft.) nyert mintegy 72 millió forint vissza nem térítendő támogatást az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) telephely-fejlesztési pályázatán.

Tóth Ferenc, az Alba Ipari Zóna ügyvezetője közölte, az elmúlt időszakban tizenhárom ingatlant értékesítettek, ami “azt jelenti, valami történt a gazdaságban”.

Az ipari park 62 hektáros területének 96 százalékát értékesítette, ezért 200 ezer négyzetméterrel bővítik. Ebben nagy segítségükre volt a város, amely egy hónap alatt belterületbe vonta az érintett területet. Korábban sikeresen pályáztak a bővítésre: 153 millió forintot nyertek a 307 millió forintos fejlesztéshez.

Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester kiemelte, két olyan cég nyert a pályázaton, amelyek a korábbi eredményhirdetéskor még tartaléklistán voltak. Úgy vélte, a többletforrás megszerzése a KDRFÜ jó szakmai munkáját jelzi. Szerinte a nyertes projektek is azt mutatják, hogy Székesfehérvár továbbra is a “magyar gazdaság vezérhajója”.

Az Alba Ipari Parkot 1993-ban alapították, 94 százalékos tulajdonosa az Aranybulla Mezőgazdasági Zrt., mellette tulajdonrésszel rendelkezik Székesfehérvár önkormányzata és a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány is. Jelenleg az ipari parkban 47 cég rendelkezik ingatlannal, közel 1200 embert foglalkoztatnak. A cégek harmada külföldi tulajdonban van, a többi hazai, illetve fehérvári cég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik