Belföld

Nyaralás előtt még a csekkadóról dönt a Ház

A tranzakciós illeték és a biztosítási adó bevezetéséről szavaz a parlament.

A pénzügyi tranzakciós illeték és a biztosítási adó bevezetéséről is dönt az Országgyűlés a hétfői ülésén, amelyen további tizenkét másik előterjesztést is elfogadhatnak a képviselők. A Ház a héten tartja utolsó két ülését a nyári szünet előtt, csütörtökön egyebek mellett a jövő évi költségvetés fő számainak elfogadásával érhet véget a nyári rendkívüli ülésszak.

13 órakor kezdődik az ülés, ám a napirend előtti felszólalások után rendhagyó módon nem kerül sor interpellációkra, azonnali kérdésekre és kérdésekre, ezeket a házelnök javaslatára ugyanis csak a csütörtöki ülésen mondhatják el a képviselők. A napirenden így csak határozathozatalok szerepelnek, valamint azt követően három, korábban tárgyalni kezdett javaslat részletes vitája.

Több nemzetközi szerződés kihirdetése után az igazságügyi és közigazgatási tárgyú törvények módosítását fogadhatja el az Országgyűlés. Ezt követően a víziközmű-szolgáltatással, a szakmaközi szervezetekkel és agrárpiaci szabályozással, továbbá a szőlőtermesztéssel és a borgazdálkodással, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal összefüggő jogszabályokon változtathat a Ház. A pénzügyi tranzakciós illetékről és a biztosítási adó bevezetéséről szóló kormányzati javaslatról is ma tartanak zárószavazást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik