Belföld

Közel 100 ezren lépték át a határt Röszkénél

roszkei-torlodas(210x140)(1).jpg (röszkei torlódás)
roszkei-torlodas(210x140)(1).jpg (röszkei torlódás)

A hétvégén több mint 90 ezren lépték át a határt Röszkénél; az utazók kétharmada az országból történő kilépésre választotta a Csongrád megyei átkelőt.

A legerősebb nap a szombat volt, akkor 25 ezren léptek át a határon Röszkénél. Az utazók között csak elvétve voltak magyarok – tette hozzá. Az erős forgalom a hétvégén többórás várakozást eredményezett a kilépőoldalon. Péntek délutántól vasárnap estig többször volt háromórás várakozási idő. Emiatt a rendőrség leterelte az M5-ös autópálya határra tartó forgalmát Tompa irányába, a magyar és szerb utazóknak pedig Tiszaszigetet javasolta. Tiszaszigeten, a hétvégén, a ki- és a belépők száma megközelítette az ötezret.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője tájékoztatása szerint már megjelentek a Nyugat-Európába a munkahelyükre visszainduló utazók is, de a következő hetekben Röszkén továbbra is a kilépőforgalom lesz intenzív. Július végétől ez megfordul, és egyre többen lesznek azok, akik belépnek.

Újabb torlódásra csütörtöktől számítanak, így útnak indulás előtt célszerű tájékozódni a határátkelők forgalmi helyzetéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik