Belföld

Tűz ütött ki a kisteleki erdőkben

10 hektáron égett az aljnövényzet.

Vasárnap délután három óra körül tűz ütött ki Kisteleken, a Papp-fenyves közelében. „A legmagasabb, ötös riasztás volt érvényben. A Csongrád megyei tűzoltók mellett békési és Bács-Kiskun megyei lánglovagok is részt vettek az oltásban” – nyilatkozta a Szeged24-nek Tátrai János. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelem szóvivője hozzátette: 10 hektáron égett az erdő aljnövényzete. A lángok – a szakszerű beavatkozásnak köszönhetően – nem terjedtek tovább a fák koronájára. Ha ez megtörténik a tűz beláthatatlan pusztítást végzett volna a közeli erdőkben.

A tűzoltók 8 kocsival és 3 vízszállítóval vonultak a helyszínre. A Szeged24 információi szerint a lángok  két tanyát is veszélyeztettek. A tűzet azonban sikerült megfékezni, így személyi sérülés nem történt.

Tátrai János szerint a nagy szárazság miatt elég egy égő cigarettacsikk, ami tüzet okozhat.

Az egyik erdő tulajdonosa Szeged24-nek elmondta: a jövő hét elején tudják fölmérni, hogy mekkora kárt okozott a tűz. „Nem ismertem rá a környékre, mindenütt korom és hamu” – mondta a gazda, aki annak örül, hogy a fák koronája nem gyulladt meg, így reménykedhet benne, hogy az erdő nagyobb része túléli a tűzvészt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik