Belföld

Megvan a kulcs, indulhat a buli

Győrkőcfesztivál (Győrkőcfesztivál)
Győrkőcfesztivál (Győrkőcfesztivál)

Hetedhétországra szóló ricsajjal, péntek este elindult a Győrkőcfesztivál, méghozzá az ötödik. Borkai Zsolt bácsi a város kulcsát is elküldte egy manóval a gyerekeknek, ami azt jelenti, hogy ezen a hétvégén csakis a győrkőcőké Győr.

A Lippentő és a Szentendre Táncegyüttes műsorával péntek este kezdetét vette az V. Győrkőcfesztivál. Óriási volt a hangulat a Víziszínpadon, a társulatok pillanatok alatt mosolyt csaltak a nézőtéren bámészkodók arcára. De nem tartott sokáig az öröm, a Lippentősök ugyanis akár az esőtáncot is eljárhatták volna, mert mint derült égből a villámcsapás – síppal, dobbal, nádi hegedűvel – megérkezett a vihar. Mindenkit eláztatott a nyári zápor, de azért nem kell félteni a győrieket, őket nem lehet egykönnyen elijeszteni, főleg nem akkor, ha a Győrkőcfesztiválról van szó. Így hát, amint a fekete felhők tovaszálltak, újra megtelt a lelátó és folytatódhatott a műsor.

A Rába fölé magasodó színpadon Szalóki Ági, a fesztivál tündér szerepét is betöltő, aranytorkú énekesnője következett, aki Vitai Ildikó kíséretében dalolta a picik kedvenc slágereit. Alig egy óra múlva aztán elérkezett az ünnepélyes pillanat, a folyón megjelent a kivilágított, a szivárvány színeiben pompázó mesehajó, fedélzetén a mesehősökkel, akik aztán a fesztivál többi napján is feltűnnek a különböző helyszíneken. A kikötő vízi csodáról a tündérek, a manó, a tudósok, a népi mesefigurák, a királylány, a királyfi, a jó tündér és az udvari bolond is leszállt, akik egy fergeteges tánccal hirdették, hogy kezdődik az év legnagyobb gyerekbulija a városban. A gonosz boszorkány sem maradt otthon, akit még a jó tündér sem tudott elvarázsolni, ezért a gyerekek segítségére volt szükség. Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatója, és egyben a fesztivál főszervezője egy igazi varázslatot tanított meg az aprótalpúakkal, a csiribí-csiribának köszönhetően pedig csodák csodájára a boszorkány, egy szépséges királynévá változott.

Természetesen nem maradhatott el Borkai Zsolt bácsi köszöntője sem, aki ezúttal a tudósok skype fejlesztésével, virtuálisan, egyenesen Meseországból köszöntötte a győrkőcöket. Mint mondta éppen a mesefigurákkal tárgyal, hogy minden évben jöjjenek el a győriek csodálatos birodalmába. A távolság miatt a város kulcsát is manóval küldte el a polgármester, mely hivatalosan is azt jelezte, hogy ezen a hétvégén, csakis a győrkőcőké Győr.

A fesztiválnyitó mulatság a tűzijátékkal zárult, és a gyermekek szívében motoszkáló izgalommal, hogy szombat reggel már 10 helyszínen, 1000 program várja őket, ahova még zsebpénz sem kell, mert ingyen van!

A Győr24 a fesztiválon is feltűnik, érdemes figyelni a fotósunkat, mert minden mosolygós arcot megörökít!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik