Belföld

A bajszos lány és a meleg sámán

melegfelvonulás (melegfelvonulás)
melegfelvonulás (melegfelvonulás)

Arcok és villanások a szombati melegfelvonulásról. Galéria!

Kis túlzással több volt a rendőr, mint a felvonuló, mégsem úsztuk meg balhé nélkül a szokásos évi melegfelvonulást, amelyet stílszerűen – bár nyilván nem szándékosan – az év egyik legforróbb napján rendeztek Budapest belvárosában. Az említett balhé szerencsére kimerült némi lökdösődésben és egy meghíusult kordonbontásban, végül két embert állítottak elő. Eközben több tucatnyi bakancsos kopasz poroszkált a belvárosban, árgus szemekkel kutatva a homoszexuálisokat – ha valaki annak találtatott, a rendőröktől való távolság függvényében leköpték, lefotózták, vagy csúnyán néztek rá.


A békés pikniktől a balhéig – kattintson a képre!
Fotók: Neményi Márton

Ennek ellenére ne feledkezzünk meg magáról a rendezvényről, amely a szokásos útvonalon, létszámmal és hangulatban zajlott a hermetikusan elkerített Andrássy úton, illetve az Alkotmány utcában. Újdonság legfeljebb az volt, hogy a résztvevők láthatóan készültek az ellentámadásra: megjelentek a szélsőségeseket provokáló transzparensek. Bár a rendőrség megkérte a melegeket, hogy tartózkodjanak a “provokatív megnyilvánulásoktól”, sokan ennek ellenére – vagy talán éppen ezen felbuzdulva – nem öltöztek éppen túl.

A szószóló Karsay Dorottya szerint igenis szükség van a melegfelvnulásra, addig kell vonulni, amíg el nem fogadja mindenki, hogy nem-heterók márpedig léteznek és nem gyűlölik őket a puszta létezésük okán. Hogy igaza van-e, azt mindenki döntse el, miután megnézte a galériát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik