Belföld

Hétfőn kezdődik a szúnyogirtás

A nagy melegre való tekintettel már hétfőn elkezdik a munkát.

A hőség miatt az emberek napnyugta táján kezdenek kimozdulni, megtelnek az utcák és a teraszok, a panelházakban ekkor már szellőztetni is lehet. A fehérváriak és a városba látogató turisták komfortérzetét szeretnénk növelni azzal, hogy már azelőtt megkezdjük a kellemetlen rovarok ritkítását, hogy azt a tudományos vizsgálatok indokolnák” – fogalmazott Bozai István, városgondnok.

Székesfehérvár városgondnoka elmondta, hogy entomológus szakértő bevonásával folyamatosan figyelemmel kísérik a különböző szúnyogfajták fejlődését, szaporodását. Az elmúlt napok vizsgálatai növekvő csípésszámot mutatnak. Az adatok ugyan még nem érik el az Országos Környezetegészségügyi Intézet tájékoztató irányelve által meghatározott határértéket, de a Városgondnokság nem is akarja megvárni, amíg kritikus lesz a helyzet: hétfőn, július 9-én naplemente előtt két órával megkezdik a légi kémiai szúnyogirtást. Rossz idő esetén kedden vagy szerdán látnak neki a munkának.

A felhasználandó hatóanyag az Aqua K-Othrine ULV, mely emberre és melegvérű állatokra nem veszélyes, de méhekre igen. Székesfehérvár Önkormányzata ezért felhívja a méhészek figyelmét, hogy tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik