Belföld

Bruce kölcsönveszi az Erzsébet hidat hétvégére

Bruce Willis újra ostromzár alá veszi a főváros frekventált részeit. Vasárnap az Erzsébet hidat is lezárják.

Újabb lezárások várhatóak a hétvégén a legújabb Die Hard-mozi forgatása miatt a belvárosban. Vasárnap az Erzsébet hidat is lezárják, emiatt több busz menetrendje is módosul. Vasárnap a Balatonról hazafelé tartók integethetnek Bruce Willisnek, de a híd túl messze lesz.

Az “A Good Day to Die Hard” forgatása miatt szombaton 20 órától vasárnap éjfélig lezárják a forgalom elől a Ferenciek terén a Buda felé tartó autóbuszok megállóhelyeit. Emiatt az itt megálló 5-ös, 7-es, 7E, 8-as, 112-es, 173-as, 173E, 178-as, 907-es, 908-as, 956-os, 973-as és 990-es jelzésű autóbuszokra mintegy száz méterrel hátrébb, a Városház utca torkolatánál kialakított ideiglenes megállóhelyen lehet felszállni. A filmforgatás idején alkalmanként 5-10 percre a forgalmat is leállíthatják – közölte pénteken a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Vasárnap hajnali 4 óra és 23 óra között a Kossuth Lajos utca – Szabad sajtó út – Erzsébet híd útvonalat zárják le, ide csak a buszok hajthatnak be, amelyek forgalmát a gyalogosokéval együtt többször is leállítják majd 5-10 percre. A 115-ös autóbuszok egész nap a Kiskörúton, terelve közlekednek a Ferenciek terei aluljáró lezárása miatt, a buszok nem érintik a Kálvin tér, Ferenciek tere és Szervita tér megállóhelyeket. Helyettük a Kálvin téren, az Astoriánál és a Deák Ferenc téren a 109-es autóbusz megállóiban állnak meg.

Más filmforgatás miatt szombaton és vasárnap a Madách téren is kisebb korlátozásokra kell majd számítani, ami miatt az erre közlekedő járatok, a 47-es és a 49-es villamos, valamint a 109-es és az erre terelt 115-ös autóbusz forgalmát alkalmanként öt-tíz percre korlátozhatják.

A Die Hard-sorozat ötödik részét áprilisban kezdték forgatni Magyarországon, 86 napon át, több helyszínen folynak a produkció munkálatai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik