Belföld

A fővárosba ingázókra hajt a MÁV

vonat(i) (vonat, vasút, máv)
vonat(i) (vonat, vasút, máv)

Uniós pénzből ültetné vonatra őket a fejlesztési tárca államtitkára. Azt is bejelentette, hogy összevonják a Volán-társaságokat.

A már megkezdett vagy a közeljövőben startoló vasútfejlesztési munkák több mint 500 milliárd forintos beruházást jelentenek. Emellett akár egy-két éven belül elindítható a MÁV hálózatán egy újabb, mintegy 400 milliárd forintos fejlesztés is – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára Budapesten, a 62. Vasutasnap tisztavató ünnepségén.

Hegmanné Nemes Sára szerint javítani kell az elővárosi közlekedés feltételeit, és be kell vezetni az egységes jegy- és bérletrendszert. Naponta több mint 600 ezren lépik át a főváros határát, és az előrejelzések szerint akár egyharmadával is nőhet a közeljövőben az érintettek száma. Eközben jelenleg csak minden harmadik ember érkezik Budapestre vonattal vagy autóbusszal – indokolta a fejlesztés szükségességét az államtitkár.

Mindehhez persze az is kell, hogy a MÁV és a Volán-társaságok ne vetélytársai, hanem partnerei legyenek egymásnak. Ezzel kapcsolatban elmondta: megkezdődött a Volán-társaságok racionalizálása, amelynek eredményeként várhatóan hét cég marad talpon, de erről részleteket már nem említett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik