Belföld

Szerbiában is tarolt a KÉSZ Holding

Odžacinál autógyárat épít a Best Business Partner-díjas, szegedi illetőségű nagyvállalat.

A szegedi illetőségű vállalat nyerte el a MAGNA új autóipari beruházásában épülő, 4300 m2-es gyárcsarnok generálkivitelezését Szerbiában, ahol Best Business Partner (BBP) díjat is kapott a KÉSZ Holding – értesítette a Szeged24-et a cég.

A KÉSZ Szerbiában most először végezhet generálkivitelezési munkálatokat: építheti az új odžaci üzem gyártó- és raktárcsarnokát, valamint a hozzá tartozó iroda-szociális blokkot. A több millió eurós létesítmény kivitelezésébe – például a vasbeton szerkezeteknél – magyar alvállalkozókat és beszállítókat is bevonnak majd.

Pintyőke Marcell marketingigazgató szerint a projekt elnyeréséhez jelentősen hozzájárult az is, hogy a KÉSZ építette a MAGNA magyarországi, helvéciai üzemét, illetve hogy tudatosan alakították ki az autóipari beruházásokhoz szükséges divíziójukat. A marketingigazgató szerint a kapott munka és az elismerés is azt bizonyítja, hogy külföldön igény van a minőségi munkára és a magyar szakértelemre.

A Best Business Partner-díjat egy független zsűri ítéli oda majd’ két évtizede azoknak a vállalatoknak, melyek kiemelkedően teljesítenek saját tevékenységi körükben, és többéves sikeres, etikus, felelős piaci magatartást tanúsítanak. A díjat Belgrádban a KÉSZ szerbiai leányvállalatának igazgatója, Breier Szabolcs vette át dr. Ilija Tyoszitytól, az Újvidéki Műszaki Egyetem elnökétől.

A KÉSZ 30 évvel ezelőtt családi vállalkozásként indult, ma már azonban 1300 főnél több munkavállalót foglalkoztat itthon és külföldön. Árbevétele eléri a 70 milliárd forintot – tájékoztatott a marketingigazgató. Pintyőke Marcell arról is beszámolt, hogy a KÉSZ leányvállalataival jelen van Ukrajnában, Romániában, Bulgáriában, Horvátországban, Szerbiában, emellett dolgoztak Ausztriában, Lengyelországban, Szlovákiában, Moldovában, Montenegróban is.

Szegeden most a KÉSZ legjelentősebb projektje a szeptember közepén műszaki átadásra kerülő Szent-Györgyi Albert Agóra kulturális centrum, amelynél számos egyedi technológiát alkalmaztak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik