Belföld

Óperencián innen és túl: magyarok a magyarokért

Székesfehérvári gyermekek is részt vesznek a Magyar Világtalálkozón, amelyet 2012. július 1-je és 8-a között rendeznek meg Budapesten.

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház “Óperenciás” mesemondó versenyén legjobban szerepelt diákok lépnek majd fel a rendezvényen, illetve az intézmény értékmentő munkáját is elismerik a szervezők.

46 országból érkeztek résztvevők a Magyar Világtalálkozóra, amelyet budapesti központtal és hat vidéki helyszínnel rendeznek meg 2012. július 1-je és 8-a között.

A sokszínű programsorozat keretében egy Világfalut állítanak fel július 7-én és 8-án a budapesti SYMA Rendezvényközpontban. Itt alakítanak ki egy 6000 m2-es meserétet, ahol folyamatosan mesék hangzanak majd fel. Ide fehérvári mesemondók is meghívást kaptak. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház által szervezett “Óperenciás” mesemondó pályázaton legjobban szereplő gyermekek lépnek fel és ismertetik meg tudásukkal a résztvevőket. Mindkét napon 12 és 15 óra között összesen tizennégy fehérvári és Fejér megyei általános iskolás diák mesél majd. Bárány Péter (Munkácsy), Erős Regő és Bakó Noémi (Táncsics), Nagy Boglárka Róza (Kodály), Hudra Enikő (Tóvárosi), Szombati Réka (Vasvári), Riba Dániel (Hétvezér), Molnár István Károly (Kossuth), és Molnár Erika Sarolta (Ciszterci) székesfehérvári diákok mellett a pusztaszabolcsi Hujber Fanni Boglárka és Harza Márk Noé, a sárszentmihályi Zelenák Dániel, a sárszentmiklósi Huszár Anna és a sárbogárdi Simon Csaba alkotja a legsikeresebbek csapatát, akik a meghívók kívánságára egy-egy népmesét adnak elő a világ minden tájáról összesereglett közönségnek. 

A  Magyar Világtalálkozón a Gárdonyi Géza Művelődési Ház is elismerésben részesül. A szervezők tájékoztatása szerint vasárnap délelőtt tartják a díjátadást, itt vehet majd át “Magyarok a magyarokért” oklevelet a közművelődési intézmény, határokon átívelő értékmentő és a mesét népszerűsítő tevékenységéért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik