Belföld

Már nemzeti a Győri Balett

Csapucha Adrienn

2012. 07. 05. 20:51

Az idei évad megkoronázása az volt, hogy nemzeti balettá váltunk – mondta Kiss János a társulat évadzáró ülésén. A szezon utolsó találkozóján Cserpák Szabina kapta az Örökös Tagnak járó elismerést, míg Pátkai Balázst 20 éves társulati tagsága miatt köszöntötték.

Ahogy azt már a korábbi években is megszokhattuk egy rendkívül mozgalmas és sikeres esztendőt zárt a Győri Balett. A társulat közel 80 előadást könyvelhetett el, és a hazai fellépéseken túl 16 külföldi helyszínre vitték a győri tánckultúra jó hírét. Így jártak például Olaszországban, Szlovákiában, Erdélyben, de több német városba is ellátogattak, két szólistával pedig Kínában is felléptek. A legnagyobb elismerés mégis a napokban érte az együttest. „Valójában az elmúlt évtizedek munkájának a megkoronázása volt, amikor az Emberi Erőforrás Minisztérium aláírta a Győri Balett nemzeti státuszát, vagyis az előadóművészeti szervezetek közül, a táncművészet területén, a Magyar Nemzeti Balett és a Győri Nemzeti Balett kapta meg ezt a címet. Július 1-től már mi is így működünk. Ez mindenképpen a hazai és a nemzetközis elismerések bizonyítéka, amelyet óvni és ápolni kell” – mondta Kiss János, a csapat igazgatója.

A évadzárón természetesen ezúttal is gazdára találtak az elismerések, az Örökös Tagnak járó kitüntetést Cserpák Szabina kapta, míg Pátkai Balázst 20 éves társulati tagsága okán köszöntötték.

A balettosok a nyári hőségben sem pihennek, hiszen már javában készülnek október 13-i bemutatójukra, akkor a Zorba táncjátékot láthatja a közönség, Harangozó Gyula koreografálásában.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.