Belföld

Így vernek át az üdülési joggal

Bungalló, nyaraló (nyaraló, )
Bungalló, nyaraló (nyaraló, )

Csere helyett adják el az újabb jogot. Az ügyfeleket átverő cégeknek nem érdeke az üdülési jogok továbbértékesítése.

Egyre változatosabb módszerekkel verik át az üdülési jogok csapdájába került polgárokat az értékesítéssel foglalkozó cégek. Látszólag cserét kínálnak a bajba jutott ügyfeleknek, ám valójában újabb üdülési jogot adnak el a gyanútlan embereknek – írta a Magyar Nemzet.

Az eddig is gyakorlat volt, hogy a korábban megvett, feleslegessé vált üdülési jog továbbértékesítését csak akkor vállalták az erre szakosodott cégek, ha a tulajdonos helyette egy másikat vett tőlük – mondta a lapnak Kende Júlia ügyvéd. Az utóbbi időben azonban gyakori, hogy az ügyfelekkel csak egy, a megtartani nem kívánt üdülési jogról szóló lemondási nyilatkozatot íratnak alá, s azt állítják, hogy ezzel megtörtént az első lépés az eladás felé, bátran vehetnek újat.

Az ügyfél boldog, és gond nélkül írja alá a kedvezőbbnek tűnő apartman használatáhozvezető szerződést. Utána derül ki: cseréről szó sincs, s a megtévesztett vevő a jövőben már két ingatlan után fizetheti az akár több százezer forintra rúgó fenntartási költségeket.

Az üdülési jogot csak adásvételi szerződéssel lehet eladni, amíg tehát a vevő aláírása nincs a szerződésen, az eladó nem szabadult meg a tulajdontól. Amíg tehát a vevő aláírását nem látja a szerződésen az ember, nem szabad elhinni, hogy megszabadult az eredeti üdülési jogtól.

Az ügyfeleket átverő cégeknek nem is érdeke az üdülési jogok továbbértékesítése. Nem érdemes tehát abban reménykedni, hogy az a társaság, melyik egyszer már egy használhatatlan nyaralási lehetőséget az ember nyakába varrt, később másnak adja el azt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik