Belföld

Horn Gyula-ösztöndíjat alapított az MSZP

horn gyula (horn gyula)
horn gyula (horn gyula)

Az Európai Parlament elnöke és több nyugat-európai kiválóság is felköszöntötte nyolcvanadik születésnapján a volt miniszterelnököt.

Horn Gyula-ösztöndíjat és gyakornoki programot alapítottak a szocialisták. Erről az MSZP elnöke, Mesterházy Attila beszélt a volt kormányfő 80. születésnapja alkalmából tartott csütörtöki ünnepségen.

A Táncsics Alapítvány és Suchman Tamás – aki a Horn-kormányban privatizációért felelős tárca nélküli, majd rövid ideig ipari miniszter volt – által szervezett eseményen beszédet mondott Kósáné Kovács Magda volt európai parlamenti képviselő, egykori munkaügyi miniszter, Kovács László volt pártelnök, Földes György, a Politikatörténeti Intézet vezetője és Tóth József, a XIII. kerület szocialista polgármestere.

Üzenetet küldött továbbá Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke, s videoüzenetben méltatta Horn Gyula nemzetközi érdemeit mások mellett Helmut Kohl egykori nyugatnémet kancellár, valamint több osztrák és német külügyminiszter is. Az ünnepséget Horn Gyula lánya, Anna szavai zárták – írta közleményében a szocialista párt.

A volt miniszterelnök egészségi állapota miatt nem tudott részt venni a budapesti Villányi úti konferenciaközpontban tartott ünnepségen.

Orbán Viktor kormányfő már szerdán felköszöntötte Horn Gyulát, olvassa el, hogyan. Ha pedig arra kíváncsi, hogy a Demokratikus Koalíció vezetője, Gyurcsány Ferenc mit gondol most a volt miniszterelnökről, erre menjen tovább.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik