Belföld

Hálapénz és poszt a Petzben

A hálapénzről kérdeztük a győri kórház vezetőjét és közben arra is kíváncsiak voltunk, hogy Dr. Tamás László János marad-e az igazgatói poszton.

Több mint 50 éve létezik a hálapénz intézménye, amellyel a kezelt betegek tudják kifejezni köszönetüket orvosuk, ápolójuk felé. Július elsejétől azonban egy rendelet szabályozza ezt a juttatási formát, vagyis a Munka törvénykönyve értelmében a hálapénz elfogadása bűncselekménynek számít, egy esetben nem, ha azt a foglalkoztató – vagyis adott esetben az egészségügyi létesítmény – engedélyezi. „A törvénykönyv paragrafusa szerint a munkáltató engedélyezheti, vagy megtilthatja a dolgozójának, hogy az általa foglalkoztatáson kívüli, harmadik személytől, szerződés vagy szerződés jellegű keretben kaphasson juttatást. Ez nemcsak a hálapénzt érintette, de arra is vonatkozott természetesen. A kórházak július 1-jéig dönthetnek, az a határidő. Intézményünk vezetése június 26-án adta ki a főigazgatói utasításában, hogy felmentést adunk a tiltó határozattól, a hálapénzt tekintve. Nem mást, mert az azért tudható, hogy elég sok más forrás is rendelkezésre áll” – mondta a Győr24-nek Dr. Tamás László János.

A többi intézményhez hasonlóan, Győrben is aktuális kérdés a főigazgatói pozíció betöltése. A Medical Online a napokban már közzétett egy nem hivatalos adatot, amely a szakértők szerint nem szokott tévedni, ez alapján pedig a jelenlegi főigazgató tölti be a jövőben is a vezetői posztot városunkban. A kórház vezetője kérdésünkre sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta a publikált információt, mint mondta, a GYEMSZI 13-án teszi közzé a pozíciókat betöltők névsorát, és 15-ével válik hivatalossá, hogy kik lesznek azok a személyek, akik majd irányítják az egészségügyi intézményeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik