Belföld

Hálapénz és poszt a Petzben

Csapucha Adrienn

2012. 07. 05. 08:01

A hálapénzről kérdeztük a győri kórház vezetőjét és közben arra is kíváncsiak voltunk, hogy Dr. Tamás László János marad-e az igazgatói poszton.

Több mint 50 éve létezik a hálapénz intézménye, amellyel a kezelt betegek tudják kifejezni köszönetüket orvosuk, ápolójuk felé. Július elsejétől azonban egy rendelet szabályozza ezt a juttatási formát, vagyis a Munka törvénykönyve értelmében a hálapénz elfogadása bűncselekménynek számít, egy esetben nem, ha azt a foglalkoztató – vagyis adott esetben az egészségügyi létesítmény – engedélyezi. „A törvénykönyv paragrafusa szerint a munkáltató engedélyezheti, vagy megtilthatja a dolgozójának, hogy az általa foglalkoztatáson kívüli, harmadik személytől, szerződés vagy szerződés jellegű keretben kaphasson juttatást. Ez nemcsak a hálapénzt érintette, de arra is vonatkozott természetesen. A kórházak július 1-jéig dönthetnek, az a határidő. Intézményünk vezetése június 26-án adta ki a főigazgatói utasításában, hogy felmentést adunk a tiltó határozattól, a hálapénzt tekintve. Nem mást, mert az azért tudható, hogy elég sok más forrás is rendelkezésre áll” – mondta a Győr24-nek Dr. Tamás László János.

A többi intézményhez hasonlóan, Győrben is aktuális kérdés a főigazgatói pozíció betöltése. A Medical Online a napokban már közzétett egy nem hivatalos adatot, amely a szakértők szerint nem szokott tévedni, ez alapján pedig a jelenlegi főigazgató tölti be a jövőben is a vezetői posztot városunkban. A kórház vezetője kérdésünkre sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta a publikált információt, mint mondta, a GYEMSZI 13-án teszi közzé a pozíciókat betöltők névsorát, és 15-ével válik hivatalossá, hogy kik lesznek azok a személyek, akik majd irányítják az egészségügyi intézményeket.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

MISSION, TX - JUNE 12: A boy and father from Honduras are taken into custody by U.S. Border Patrol agents near the U.S.-Mexico Border on June 12, 2018 near Mission, Texas. The asylum seekers were then sent to a U.S. Customs and Border Protection (CBP) processing center for possible separation. U.S. border authorities are executing the Trump administration's "zero tolerance" policy towards undocumented immigrants. U.S. Attorney General Jeff Sessions also said that domestic and gang violence in immigrants' country of origin would no longer qualify them for political asylum status.   John Moore/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.