Belföld

Forgalomkorlátozások és fokozott ellenőrzések a melegfelvonulás miatt

melegfelvonulás (melegfelvonulás)
melegfelvonulás (melegfelvonulás)

Múlt vasárnap kezdődött meg a tizenhetedik Budapest Pride film- és kulturális fesztivál, amelynek célja, hogy bemutassa a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösség sokszínűségét

Fokozott ellenőrzéseket tart a rendőrség a hét végéig a fővárosban, péntek este 6 órától pedig forgalomkorlátozásokra kell számítani a Budapest Pride felvonulás miatt; több helyen tilos lesz megállni, szombaton pedig a menet útvonalán több utcát szakaszosan és időszakosan lezárnak a forgalom elől.

Nem lehet majd parkolni például az Andrássy út, a Liszt Ferenc tér, a József nádor tér, a Bajcsy-Zsilinszky út, az Olof Palme sétány, az 56-osok tere, a Városligeti fasor, a Bajza utca és a Teréz körút egy-egy szakaszán, a Jókai téren, az Alkotmány utcában, a Kodály köröndnél, körben az Oktogonon és a Szent István-bazilika két oldalán, de még a parkolókban sem. A lezárt területeken hagyott gépkocsikat a BRFK elszállítja.

Szombat déltől este 8 óráig a Lendvay utca-Bajza utca-Aradi utca-Jókai utca-Ó utca-Nagymező utca útvonalat szakaszosan és időszakosan lezárják a forgalom elől.

A budapesti rendőrfőkapitány által a főváros területére június 25-én 0 órától elrendelt fokozott ellenőrzés vasárnap éjfélig tart. Ennek célja “a közbiztonságot veszélyeztető cselekmények, események megelőzése, megakadályozása”. A fokozott ellenőrzés keretében a rendőrség igazoltathat, átvizsgálhatja az emberek ruházatát, járművét, lefoglalhatja a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat, illetve megtilthatja, hogy ilyeneket a rendezvények, események helyszínére bevigyenek.

Vasárnap (júlis 8-án) egyébként a Krisna-hívők tartják a hagyományos Szekérfesztiválukat, amelynek az útvonaláról és a programjáról itt olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik