Belföld

Alföldi már próbál a Mágnás Miska stábjával

24.hu
24.hu

2012. 07. 05. 13:49

Látszat és valóság, cintányéros cudar világ, az Alföldi-féle svédcsavarokkal a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Cintányéros cudar világgal zárul augusztus 17. és 20. közt a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadja: operett-bemutatóként színre kerül Szirmai Albert és Gábor Andor örökzöldjeivel a Mágnás Miska, mely még soha nem szerepelt a Dóm téren.

Alföldi Róbert rendező az olvasópróbával már megkezdte az utolsó produkció előkészületeit. Ismertette a színészekkel a koncepciót. A nézők parádés szereposztásra készülhetnek.

A főszereplő Miskát, a talpraesett lovászfiút, a „vazsmegyei gyereket”, aki pillanatok alatt válik előkelő arisztokratává, Stohl András alakítja. Tenyeres-talpas párja, Marcsa szerepében Radnay Csilla lép színre. A mosogatólányból szintén puccos dáma lesz, aki Mary grófnőként vonul be az úri társaságba.

A történet bizonyára igazi jutalomjátékot jelent a többi színésznek is, például a nagymama szerepét alakító Molnár Piroskának vagy a Korláth grófot megformáló Hirtling Istvánnak, hogy csak pár nevet említsünk a szereposztásból.

Az olvasópróbán kiderült: a rendező, Alföldi Róbert sem marad el a rá jellemző svédcsavarokkal. Ahogy mondta: helyzeteket és létező embereket szeretne a színpadon, ezért fricskát kap az operettműfaj is és mindazok, akik azt hiszik, hogy vélt vagy valós okok, születésük vagy a történelmi hagyomány miatt különbek másoknál. Az Alföldi-féle Mágnás Miska tehát egyfajta tükör is, amibe belenézve kiderül: minek szeretnénk látszani, és hogy valójában mi van a látszat mögött. Az előadásokat angolul is feliratozzák a külföldi vendégek kedvéért.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.