Belföld

1 milliós ajándék a tűzoltóknak

Két univerzális gázérzékelőt kapott a Schrack Kft-től a győri hivatásos tűzoltóság beavatkozó állománya. A cég több mint 20 éve jó kapcsolatot ápol a lánglovagokkal.

Négy féle gáz azonosítására alkalmas, robbanás biztos, egyszerűen kezelhető, univerzális gázérzékelőt kaptak a győri lánglovagok, olyan berendezéseket, amelyek a műszerek legújabb generációját képviselik. A tűzvédelem területén jeleskedő cég egyébként is fontosnak tartja, hogy támogassa az életmentők munkáját, ahogy a társaság vezetősége fogalmazott, az itteni harcosok hivatásában szeretnének segédkezni. „Valamennyien tudjuk, hogy milyen és mennyi veszély leselkedik a tűzoltókra a bevetések közben, és bizonyára sokunknak volt már olyan ismerőse, aki szolgálatteljesítés közben veszítette el életét. Cégünk elkötelezett az élet és az értékek védelmében, ezért ajándékoztuk most is eszközöket a lánglovagoknak” – mondta portálunknak Farkas Károly, a Schrack Kft. vállalkozási igazgatója.

A társaság úgy véli, ha már egy életen tudtak segíteni, akkor már megérte a befektetés! Hasonlóképpen gondolkodnak a tűzoltók is, akik azért is örültek a gépeknek, mert saját erőből nem tudták volna finanszírozni megvásárlásukat. „Igazából a beszerzési lehetőségeink nagyon szűkösek, a műszerállományunk pedig eléggé öreg és elavult. A Schrack már többször támogatta állományunkat, és most ismét jelentkeztek, hogy lenne szponzorálási felajánlásuk. Mi választhattuk meg, hogy mire lenne szükségünk, és az elmúlt évek statisztikai mutatóit figyelembe véve döntöttünk úgy, hogy gázérzékelőket kérünk, hiszen egyre inkább nő a gázveszélyes környezetben történő tűzoltói beavatkozás” – hangsúlyozta a jótékony kezdeményezés fontosságát dr. Kuti Rajmund, a tűzoltóság győri kirendeltségének vezetője.

A két műszer összértéke 1 millió forint, ezeket várhatóan Győrben fogják többségében alkalmazni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik