Belföld

Hatósági ellenőrzés az EFOTT-on

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2012. 07. 04. 08:51

Annak érdekében, hogy a rendezvény lebonyolítása megfeleljen a szabályoknak és előírásoknak, a hatóságok tegnap délelőtt bejárást és ellenőrzést tartottak a helyszínen.

Ezen részt vett a Fejér Megyei Kormányhivatal több szakigazgatási szerve, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a NAV, valamint a Gárdonyi Rendőrkapitányság és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az akció során a hatóságok olyan szabálytalanságot, amellyel kapcsolatosan intézkedni kellene, nem találtak. A kisebb hiányosságok feltárása során a szervezők, illetve a különböző cégek vezetőinek figyelmét felhívták a hiánypótlásra.

A rendőrség a rendezvény belső biztonsági feladatait ellátó vagyonvédelmi cégeket ellenőrizte, melynek során szabálytalanságot nem tapasztalt. Így a szervezők a rendezvény lebonyolításához szükséges hatósági engedélyeket megkapták. A kapukat így tegnap délután kettőkor megnyitották a fiatalok előtt.

A rendezvény zavartalan és biztonságos lebonyolításának érdekében a hatóságok részéről visszaellenőrzésekre számíthatnak a szervezők és a cégek. Ezenkívül az EFOTT-on belül a hatóságok egy közös irányítási központot állítottak fel annak érdekében, hogyha bármi probléma vagy rendkívüli esemény történne, a hatóságok azonnal intézkedni tudjanak. Ebben a pavilonban az érdeklődőknek bűnmegelőzési felvilágosítást adnak és különböző figyelemfelhívó szóróanyagokat osztanak.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság a rendezvény külső biztosításában is részt vesz. Ami azt jelenti, hogy a közterületen szolgálatot teljesítő egyenruhások sokkal sűrűbben és nagyobb létszámmal fognak visszatérő ellenőrzéseket végrehajtani az EFOTT körül. Míg a Velencei-tavon szolgálatot teljesítő vízi körzeti megbízottak sűrűbben járőröznek szolgálati hajójukkal a rendezvény közelében az esetleges vízi balesetek megelőzése érdekében – mondta el Németh-Kész Mónika megyei szóvivő.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A video grab from footage broadcast by the UK Parliament's Parliamentary Recording Unit (PRU) shows Britain's Prime Minister Theresa May as she speaks in the House of Commons in London on January 15, 2019, before MPs vote on the government's Brexit deal. - Parliament is to finally vote today on whether to support or vote against the agreement struck between Prime Minister Theresa May's government and the European Union. (Photo by HO / PRU / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT " AFP PHOTO / PRU " - NO USE FOR ENTERTAINMENT, SATIRICAL, MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.