Belföld

Két millió = egy faház

Csapucha Adrienn

2012. 07. 03. 15:49

1978 óta szolgál a gyerekek szabadidős programjainak otthonául a Győrújbaráti Gyermektábor. A kempingben a tavalyi felújítások után, most újabb hat faház öltözött új köntösbe.

Mindenhol jó, de legjobb a táborban – mondják azok a gyerekek, akik már valaha jártak az 1978-ban épült Győrújbaráti Gyermektáborban. Az elmúlt években azonban a táborozók kényelmét szolgáló faházak folyamatosan amortizálódtak, így szükségessé vált megkezdeni felújításukat. Tavaly összefogással nyolc épület öltözött új köntösbe, most pedig további hatot festettek ki, az ajtókat, ablakokat hőszigeteltre cserélték, s elvégezték a szükséges famunkákat is. Mindez persze nem jöhetett volna létre, ha nem állnak a jó ügy mellé olyan vállalkozások, amelyek támogatják az elképzeléseket.

Nagy örömünkre szolgál, hogy újabb felújítást ünnepelhetünk itt Győrújbaráton. Egy-egy faház felújítása 2 millió forintra tehető, így mindenképpen köszönet illeti azokat a cégeket, akik segítettek az önkormányzatnak a beruházás kivitelezésében. A táborban 2700 gyermek nyaral az idén, és szerencsére azok is itt tudnak tölteni néhány éjszakát, akik kevésbé jó anyagi körülmények között élnek” – mondta Dr. Somogyi Tivadar, alpolgármester.

A gyerekek természetesen nagyon örültek az elkészült házikóknak, a kulcsokat a lurkók személyesen vehették át a felújító cégek a Büchl, a Graboplast, az Alcufer, a Vill-Korr Hungária, az OTP Bank, a Duna Takarék és a Pannon-Víz, valamint a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. képviselőitől, és természetesen az alpolgármestertől.

A felújítások ezzel nem állnak meg, hiszen vannak terveink a jövőre nézve. Mindenképpen szeretnénk a főépületet és a vizes blokkokat is renoválni, valamint egy új foglalkoztató helyiség kialakítása is az elképzelések között szerepel” – hangsúlyozta Fehérné Bocska Erzsébet, a tábor vezetője.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.