Belföld

Disztlnek is mennie kell

Disztl Péter sem maradhatott a Videotonnál szakmai beosztásban. Sousa az Ibériai-félszigetről hozott emberekre cseréli a teljes Vidi-legénységet.

A tavalyi bajnokcsapat edzői mára lecserélődtek teljes mértékben. A Videoton szerb, szlovák és montenegrói kapusait már nem edzheti Disztl Péter. Paulo Sousa őt is „leszámoltatta”, és helyére ugyancsak ibériai figura érkezik – értesült a Fehérvár24. A madridi Torreno és a barcelonai Carrilo pályaedzők mellé újabb spanyol várható, aki a kapusokat képzi majd.

Disztl Péter a bajnokcsapat kapusedzőjeként is és az UEFA-kupa ezüstérmeseként is kitűnő teljesítményt nyújtott a fehérvári csapatnál. Bajai születése ellenére Székesfehérváron mindenki fehérvárinak tekinti. Sajnos ez ma már kevés ennél a klubnál. A négy ibériai szakmai vezető a teljes huszonnégyes keretben mindössze kilenc magyar játékost tud elképzelni. A négy szerb mellett 3-3 spanyol és portugál játékos, kettő brazil, 1-1 görög, szlovák és montenegrói van. Egyes információk szerint a következő idényre ez az arány még rosszabb lesz, ugyanis tovább csökken a magyarok száma.

Természetesen a Videoton szakvezetése bezárta az ajtókat, és nem közöl információkat, de információink szerint egyelőre nem biztos, hogy Disztl Péter elfogadja a felcsúti munkát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik