Belföld

Tévét és parkot vett a Győr-Szol

25,5 millió forintból megvásárolta a Revita Televízió 51 százalékát a Győr-Szol Zrt. Ezt hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be a szolgáltató, csakúgy ahogy azt is, hogy már száz százalékos tulajdonban övék az ipari park is.

Egységes arculatú médiacég megvalósítása okán, múlt hét pénteken jelentős részesedést vásárolt a Revita Zrt-ből a Győr-Szol. A szolgáltató 25,5 millió forintból, a televízió 51 százalékát vette meg, de az Universitas Győr Alapítvány is beszállt az üzletbe. Ugyanakkor a korábbi tulajdonosnak is maradt részesedése a Revitánál. Sági Géza, a sajtó munkatársainak kifejtette, hogy az önkormányzat és a vállalat régi tervei között szerepelt egy „médiabirodalom” kialakítása, mellyel az egységes helyi kommunikáció megerősítése a céljuk. A Győr-Szol Zrt. elnök – vezérigazgatója hozzátette, az átszervezéssel egy cégbe kerül át a városi hetilap nyomtatott és online kiadása, a GyőrPlusz rádió és a Revita, ez utóbbit a tervek szerint szintén Győr-Plusz névre keresztelnék a jövőben.

A találkozó másik témája a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. volt, hiszen már itt is 100 százalékos tulajdonrésszel bír a szolgáltató. A korábban 60 százalékot birtokló osztrák-olasz tulajdonos az ipari övezet megalakulása óta tapasztalatot és tőkét biztosító partnerként állt a Győr-Szol mellett, de mára biztosítottá vált, hogy hazai forrásból finanszírozható legyen a park működtetése. A vásárlás tényét is ezzel magyarázta a vezérigazgató, majd hozzátette, hogy további jelentős fejlesztések valósíthatók meg a területen és lehetőséget látnak a piaci szegmensek bővítését illetően is.

A már letelepedett cégek megnyugtatására Sági Géza hangsúlyozta, az adásvétel nem befolyásolja a zöld mezős gazdasági zóna működését és a társaságokkal kialakított viszonyt, Magyarország legsikeresebb ipari parkja továbbra is a tőle megszokott minőségi keretek között folytatja munkáját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik