Belföld

Távozik az Auditól Johannes Roscheck

Július 1-jével távozott az Audi Hungaria Motor Kft. menedzsmentből Johannes Roscheck, Axel Schifferer az új pénzügyekért felelős ügyvezető igazgató – áll a társaság hétfői közleményében.

Axel Schifferer július 1-jétől az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. új pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatója. A pénzügyeken túlmenően felelősségi körébe tartoznak a beszerzés, információmenedzsment, jog és compliance, valamint a kontrolling területei is. Schifferer Dr. Johannes Roschecket követi, aki mintegy hét évig töltötte be ezt a funkciót az Audi Hungariánál, és most elhagyja a vállalatot. Axel Schifferer eddig az Audi Brussels S.A./N.V. pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatója volt.

Axel Schifferer, okleveles közgazdász, 1962-ben Frankfurtban született. 1988-ban a reutlingeni Robert Bosch vállalatnál az üzemi kontrolling területén kezdte szakmai karrierjét. 1990-ben kezdett el dolgozni a wolfsburgi Volkswagen AG-nél, ahol kezdetben a kontrolling, majd a marketing és az IT területén dolgozott. Később Németországban és külföldön is több vezetői pozíciót töltött be, így például Wolfsburgban az Értékesítés információs rendszerek, míg a konszern kínai (pekingi) vállalatánál a kontrolling területén. 2008-tól 2012 júniusáig az Audi brüsszeli gyárának pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatója volt – tájékoztatta a cég a Győr24-et közleményében.

(fotó: bevezetem.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik