Belföld

Egy 26 éves férfi akart kiugrani a tízedikről Fehérváron

A fiatalember könnyes szemmel köszönte meg a rendőröknek, hogy lebeszélték az öngyilkosságról.

Két rendőrnek köszönheti az életét az a 26 éves fiatalember, aki a hétvégén az egyik fehérvári tízemeletes lakóház tűzlépcsőjének legfelső szintjéről akarta a mélybe vetni magát. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság váltásparancsnoka és járőre mintegy negyven perces beszélgetést követően – saját testi épségüket kockáztatva – mentette meg a fiatalembert a 25 méteres zuhanástól – mondta el a Fehérvár24-nek Németh-Kész Mónika, A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 26 éves szabadbattyáni fiatalember saját maga hívta fel a rendőrséget péntekről szombatra virradó éjszaka és tájékoztatta arról az ügyeletest, hogy felmászott a fehérvári Selyem utca egyik tízemeletesének tűzlétrájára, és a legfelső szintjéről le akar ugrani. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletén a hívást fogadó ügyeletes tiszt megpróbálta ugyan szóval tartani a férfit, és tettéről lebeszélni, de az a rövid bejelentést követően letette a telefont, és azt követően már nem lehetett elérni a mobilján.

Így a szolgálatban lévő járőrök, nyomozók, illetve a váltásparancsnok azonnal a helyszínre sietett. Akkor már a fiatalember a tízemeletes toronyház oldalán található tűzlépcső külső peremén állt, és arra készült, hogy a mintegy 25 méteres magasságból a mélybe veti magát.

Ekkor a váltásparancsnok és az egyik járőr azonnal felment a kilencedik emeletre, majd ott a tűzlépcsőre kijutva – ahonnan ráláttak az öngyilkosságra készülő fiatalemberre – beszélgetést kezdeményeztek vele.

Eleinte ugyan tartotta magát ahhoz, hogyha közelebb lépnek hozzá, akkor leugrik, de aztán a több, mint félórás beszélgetést követően sikerült a két rendőrnek rávenni arra a férfit, hogy másszon be a tűzlépcső pereméről. Mikor ez megtörtént, cigarettát kínáltak neki, majd azt átnyújtva, sikerült megfogniuk, és az ingatag tűzlépcsőről a lépcsőházba vinniük a férfit.

Az életmentést követően a zaklatott és ittas állapotban lévő férfit a mentők beszállították a Fejér Megyei Szent György Kórházba. Ott a fiatalember könnyes szemmel köszönte meg az egyenruhásoknak, hogy lebeszélték tervéről. Azóta is a kórházban kezelik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik